Danskerne har flest hjemme-pc´er

Danmark er førende i EU når det gælder udbredelsen af computere i private hjem - 88 procent har en maskine derhjemme.

85 procent af den danske befolkning har computer i hjemmet. Modelfoto: Steffen Ortmann Fold sammen
Læs mere

Næsten ni ud af ti danskere har adgang til en computer derhjemme, viser tal fra Danmarks Statistik: Hele 88 procent af befolkningen har en eller anden form for pc i huset og 83 procent af dem kan komme på internettet.

Og for børnefamilier er tallet endnu højere: 97 procent har en computer derhjemme. Og 94 procent af dem har adgang til internettet.

Det gør - ifølge en anden undersøgelse fra EUs statistiske kontor Eurostat - Danmark til den førende pc-nation i Europa. Denne undersøgelse siger dog, at det 'kun' drejer sig om 85 procent af danskerne.

Eurostat-undersøgelsen viser desuden, at omkring hver sjette borger i Europa i gennemsnit har adgang til en computer derhjemme - helt nøjagtigt 62 procent. Det er især i de syd- og østeuropæiske lande, hvor udbredelsen af maskinerne ikke er så udpræget, og således har kun hver tredje husstand i Grækenland og Tjekkiet en pc stående.

En tredje undersøgelse fra det tyske it-brancheforbund Bitcom viser, at hjemme-pc´en især bliver brugt til at handle online, bestille rejser og høre musik.

Top ti over pc-nationer