Danskere strømmer i biografen for at se Mads Mikkelsens brandert

Anmelderroste »Druk« har haft et brag af en premiereweekend, og det er tiltrængt for landets hårdtprøvede biografer, der er underlagt coronarestriktioner.

 
Se traileren til Thomas Vinterbergs »Druk« her. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne har i sjældent høj grad indfundet sig i biografens bløde sæder i den netop overståede weekend, og det er særligt én film, der har trukket det flotte publikum.

Således har Thomas Vinterbergs nyeste film, »Druk«, solgt 102.366 billetter, og det er den flotteste premiereweekend i syv år for et drama vist i biografer herhjemme.

Faktisk er det ikke set flottere siden »Jagten«, et andet prisbelønnet drama af Thomas Vinterberg.

Det skriver kino.dk.

»Druk« handler om fire gymnasielærere, der igangsætter et eksperiment, hvor de hver dag skal ramme en promille på 0,5 for at blive de bedste versioner af sig selv, og filmen har Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe i hovedrollerne.

Berlingskes filmanmelder Kristian Lindberg belønnede forleden filmen med seks stjerner og skrev, at »det er selve nationalsjælen, der bliver portrætteret i Thomas Vinterbergs sjove og bevægende »Druk«, der rummer det bedste, dansk film kan præstere«.

På grund af den overvældende modtagelse er begejstringen stor hos direktør i Nordisk Film Distribution Frederik Honore, der kalder premiereweekenden for sensationel. Ikke mindst fordi det imponerende billetsalg er opnået i en tid, hvor samfundet – og således også biograferne – fortsat kæmper mod coronavirus.

»Det er en kæmpe forløsning at kunne konstatere, at det danske biografpublikum virkelig har taget fantastisk godt imod filmen og føler sig trygge over at gå i biografen,« siger Frederik Honore til kino.dk og fastslår, at landets biografer har styr på sikkerheden og en masse sale til rådighed.