Dansker hovedskurk i et af årets mest ventede spil: Sådan har du aldrig set Mads Mikkelsen før

Det længe ventede og helt vanvittige spil »Death Stranding« er netop blevet udgivet, og det har blandt andre Mads Mikkelsen i en af hovedrollerne.

Mads Mikkelsen som skurken Cliff i en af sine mest dystre roller nogensinde i det nye spil »Death Stranding«. Fold sammen
Læs mere

Japanske Hideo Kojima er en slags spilbranchens David Lynch. En auteur, hvis spil ligner ingen andres og har et regulært kultfølge verden over. Nu er hans nyeste og længe ventede spil så udkommet, »Death Stranding«, og det er – ud over at være en mere end almindeligt weird science fiction-fabel – spækket med kendte skuespillere, der har lagt stemmer og bevægelser til.

Spillets primære skurk, altså spillerens direkte nemesis, levendegøres af en dansker. Og det er selvfølgelig Mads Mikkelsen, der i den grad skruer bissen på.

Hideo Kojima skrev rollen direkte til Mads Mikkelsen:

»Min nære ven Nicholas Winding Refn introducerede mig til Mads, og jeg tilbød ham at være med. Jeg tog til Danmark og gav ham tilbuddet,« har Kojima udtalt for nylig i spilmagasinet GamesRadar.

I spillet kontrollerer Mads Mikkelsen en gruppe af tilsyneladende levende døde elitesoldater, og han har et nært forhold til de babyfostre, der er selve omdrejningspunktet i den postapokalyptiske verden, hvor »Death Stranding« finder sted.

Her kan du se en trailer for spillet med blandt andre Mads Mikkelsen. Artiklen fortsætter nedenfor.

Kojima har ved flere lejligheder nævnt, at det var spændende at arbejde med Mads Mikkelsen, og danskeren påvirkede også (indirekte) sin rolle undervejs. Kojima så nemlig Mikkelsen ryge i en pause mellem optagelserne og følte, at det så så godt ud, at danskerens alter ego i den digitale verden også blev nødt til at suge på smøger. Nicolas Winding Refn, der normalt gør sig som instruktør og blandt andet har arbejdet med Mads Mikkelsen i »Pusher«-serien, er også på rollelisten i »​Death Stranding«.

Hideo Kojima præsenterede for nylig sit seneste spil, »Death Stranding«, i Tokyo. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLY TRIBALLEAU.
Hideo Kojima præsenterede for nylig sit seneste spil, »Death Stranding«, i Tokyo. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLY TRIBALLEAU.

Modtagelsen af spillet har været overvejende positiv. Nogle af anmelderne kalder det for en nyklassiker, mens andre mener, at »Death Stranding« ikke når Kojimas »Metal Gear Solid«-spils højder og er for underligt. Det er japanerens første spil gennem eget produktionsfirma, og det betyder, at Kojima har haft næsten ubegrænset kreativ frihed. Dette er et tveægget sværd, mener eksempelvis spilmagasinet Polygon:

»»Death Stranding« føles som to spil i ét – der er designet for to helt forskellige publikummer. Det ene spil er et gennemført originalt åben verden-eventyr, hvor man føler sig som en del af et sammenhold og genopbygger et samfund fra bunden. Det andet er en lang, forvirrende og utrolig sær film,« skriver anmelder Russ Frushtick.

Anmelderne er over en bred kam enige om, at skuespillerne, inklusive danske Mads Mikkelsen og Nicolas Winding Refn, gør det godt, men at plottet kan være svært at følge.

»​Death Stranding« er netop udkommet til PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro.