Danske hundeører klippes i udlandet

Mange danske hundeejere rejser til udlandet og får klippet hundenes ører små og spidse.

Muskelhunde med hængeører er der ikke meget ved. Fold sammen
Læs mere

Ved at tage en tur over grænsen omgår de den danske dyreværnslov, der forbyder ørekupering, som af Dyrenes Beskyttelse betegnes som smertefuldt dyrplageri. Det skriver JydskeVestkysten mandag.

Både Dyrenes Beskyttelse og Danmarks største forening for hundeejere, Dansk Kennel Klub, kender til flere tilfælde, hvor hundeejere og uorganiserede opdrættere er rejst ud af Danmark for at få deres hunde ørekuperet.

I mange - især østeuropæiske lande - er det således ikke forbudt at klippe hundenes ører, men ifølge Lotte Brink, projektleder ved Dyrenes Beskyttelse, behøver hundeejerne ikke at rejse længere væk end til Tyskland.

For selv om ørekupering her har været forbudt siden 1987, er det åbenbart ikke svært at finde en dyrlæge, der vil lægge saks til.

- Når vi støder på de ørekuperede hunde, spørger vi ejeren, hvor det er blevet gjort, og de svarer næsten alle sammen i Tyskland, fortæller Lotte Brink.

Hendes oplevelser bekræftes på diverse chatsider på nettet, hvor hundeejere udveksler erfaringer.

»Du kan sagtens få en hund kuperet i Tyskland, men da det ikke er lovligt der, må/kan du ikke udstille den i DKK (Dansk Kennel Klub, red.)«, skriver en kvinde blandt andet på www.hundegalleri.dk.

De danske myndigheder står magtesløse overfor problemet.

- Vi kan jo ikke forhindre folk i at tage til udlandet og få foretaget operationer på deres dyr, som herhjemme er ulovlige og uetiske, forklarer Helle Feldstedt, dyrlæge ved Fødevarestyrelsen, som administrerer de danske regler.