Dansk-ukrainske Irina blev vækket af sin mand i morges: »Jeg blev så forskrækket, at jeg begyndte at græde«

Dansk-ukrainske Irina Olsen er influencer og realitystjerne. Hun siger, at hendes ukrainske venner lige nu bliver i Dnipro, men at der mangler fødevarer i supermarkederne.

Billedet er taget i på Maidan Nezalezhnosti (Uafhængihedspladsen) i Kiev for fem år siden. Irina Olsen bærer en traditionel ukrainsk blomsterkrans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nu er det sket,« sagde Irina Olsens mand, Morten, da han vækkede hende torsdag morgen.

Det, som havde holdt den dansk-ukrainske kvinde vågen til langt ud på natten de seneste dage, var selvfølge konflikten i Ukraine, som med Ruslands invasion har udviklet sig til en krig.

Irina Olsen er blogger, influencer og realitystjerne, kendt fra blandt andet sit eget program »The Olsens«. I 2017 kunne man på DR også følge Irina Olsen i programmet »Irina – En diva vender hjem«, hvor et tv-hold fulgte hendes rejse tilbage til sit gamle hjemland Ukraine.

Hun er født i Ukraine og boede, indtil hun var ti år gammel i Dnipro, Ukraines fjerdestørste by. Hun har stadig både familie og venner i Ukraine, som hun er bekymret for nu.

»Jeg havde haft fornemmelsen af, at der ville ske noget, men alligevel blev jeg så forskrækket, at jeg begyndte at græde. Min mor ringede lige bagefter, og der havde hun allerede talt med sine veninder og familie i Ukraine, som også var blevet overraskede,« siger Irina Olsen, og fortsætter:

Ukrainskfødte Irina Olsen er influencer og realitystjerne. Hun danner par med Morten »Faustix« Olsen, og sammen har de datteren Alessia, der blev født i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

»Jeg tror bare, vi lever i en tid, hvor vi er begyndt at regne med, at det ikke er sådan, tingene bliver håndteret. Vi lever i en tid, hvor vi forventer diplomatiske løsninger. Selvom der var en mulighed, tænkte vi, at det her ikke kunne ske i 2022,« siger Irina Olsen.

Lufthavnen i Dnipro blev lukket i nat, og Irina Olsen talte her til morgen med sin veninde Olga, som bliver indendørs i Dnipro.

»Det virkede på hende som om, det er en af de mere heldige byer at være i, hvis man overhovedet kan tale om det. Hun fortalte om lange køer til benzin og til pengeautomaterne, og at der er en del, der kører til de mindre byer rundt om Dnipro,« siger Irina Olsen og fortsætter:

»Olga fortalte, at der er mangel på fødevarer i supermarkederne, og det er derfor, en del søger ud af byen. Men hun og familien bliver hjemme, også fordi det er det, præsident Zelenskyj har anbefalet befolkningen.«

Irina Olsen har 237.000 følgere på Instagram, hvor hun har brugernavnet @irinathediva. Hun har nu tænkt sig at prøve at bruge sin indflydelse til at hjælpe den ukrainske befolkning.

»Jeg bliver meget berørt af de billeder og videoer, som mine venner i Ukraine sender mig, når de har internet, som falder ud en gang i mellem. Jeg får jo med det samme lyst til at gøre noget, men det er virkelig svært hjemmefra. Men jeg har besluttet mig for at prøve at få et samarbejde op at køre med Røde Kors,« siger Irina Olsen.

»Her er jeg i min hjemby Dnipro i Ukraine under mit sidste besøg, som efterhånden er fem år siden. Det er faktisk min barndomsgade, hvor vi boede i en af bygningerne lidt længere nede ad vejen. Mange af de ting, som jeg læser i disse dage, har givet mig tårer i øjnene, og jeg savner pludselig Ukraine mere end nogensinde før. Det var endda planen at vi skulle besøge Dnipro hele familien i år og jeg har drømt om at vise Morten og Allessia, hvor jeg kommer fra,« skriver Irina Olsen på Instagram ved siden af dette billede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.