Dansk restaurant på fornem liste: Her får du en af verdens bedste pizzaer

Restaurant Bæst. Guldbergsgade 29, 2200 København N. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Skal du have en bid af den ottendebedste pizza i verden, så skal du ikke til Italien. Faktisk er der overhovedet ingen grund til at hoppe i et fly. Du skal derimod blot en sviptur til Nørrebro. I hvert fald hvis det står til den engelske madanmelder og kendte pizzaekspert Daniel Young.

I det anerkendte britiske medie The Guardian, har han nemlig valgt at give lille københavnske Bæst en plads på listen over de bedste pizzarestauranter i hele verden

'Den kulgrillede pizzabund på den stilfulde italienske restaurant, åbnet af Michelinkokken Christian Puglisi, er delikat og sprød i kanten og himmelsk blød indeni - en perfekt bund for det hjemmelavede, økologiske charcuterie og ost, her inkluderet håndformet mozarella,' skriver avisen i begrundelsen for at give stedet en flot ottendeplads.

De øvrige ni pladser på listen går til seks restauranter fra pizzaens hjemland Italien, to fra USA og en fra Brazilien.

Bæst, der ligger i Guldbergsgade på Nørrebro, blev åbnet i 2014 af førnævnte Christian Puglisi og hans partner Kim Rossen, der også står bag Michelinrestauranten Relæ.

Og det er ikke første gang, pizzarestauranten opnår hædrende omtale fra pizzaeksperten Daniel Young, der blandt andet stå bag en madblog og er forfatter til et opslagsværk over verdens bedste pizzaer.

I maj sidste år gav han således Bæst en 14. plads over verdens bedste pizzarestauranter, men restauranten har øjensynligt ikke hvilet på laurbærrene af den grund.

Det er dog ikke kun pizza, danskerne kan finde ud af at lave, hvis det står til udlandet. I sidste måned blev den københavnske burgerbar Gasoline Grill udråbt til en af de 27 bedste i verden af anerkendte Bloomberg, der havde sendte tre af verdens bedste burgereksperter på tur rundt i hele verden.

Har du lyst til at prøvesmage verdens ti bedste pizzaer, får du Daniel Youngs opdaterede liste her:

  1. Pepe in Grani, Italy
  2. Pizzarium, Italy
  3. 50 Kalò di Ciro Salvo, Italy
  4. I Tigli, Italy
  5. Pizzeria Bianco, USA
  6. Pizzaria la Notizia, Italy
  7. L’Antica Pizzeria da Michele, Italy
  8. Bæst, Denmark
  9. Roberta’s, USA
  10. Bráz, Brazil