Dansk festivaldirektør er blevet fyret for »krænkende« opførsel

På baggrund af en ekstern advokatundersøgelse har bestyrelsen ikke længere tillid til vedkommende, fremgår det af en pressemeddelelse.

Anders Beyer etablerede Copenhagen Opera Festival herhjemme og ledte fra 2012 til i dag Festspillene i Bergen som direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Anders Beyer, som blandt andet er kendt for at have etableret Copenhagen Opera Festival herhjemme, er blevet fyret som festivaldirektør for Festspillene i Bergen.

En stilling, han har haft siden 2012.

Det sker som en konsekvens af, at bestyrelsen for Bergen Festival i begyndelsen af august 2021 modtog en meddelelse, hvis indhold var »alvorligt« og rettede beskyldninger mod Anders Beyer, fremgår det af en pressemeddelelse.

På den baggrund besluttede man at iværksætte en ekstern undersøgelse, som advokatfirmaet Hjort har forestået. Firmaets rapport blev præsenteret for bestyrelsen i fredags og indeholdt, står der i pressemeddelelsen, »beviser som sms, e-mails og Messenger-beskeder fra den periode, hvor hændelserne fandt sted«.

»Rapporten bekræfter indholdet af meddelelsen,« konkluderer Festspillene i Bergen og fortsætter:

»Rapporten beskriver, at festivaldirektør Anders Beyer har brugt sin position til at forsøge at etablere et muligt privat forhold på en måde, der var krænkende over for den krænkede. Forholdet gælder ikke for en medarbejder på festivalen.«

»Bestyrelsen har derfor ikke længere tillid til Anders Beyer og har besluttet at opsige kontrakten med ham.«

Anders Beyer fotograferet tilbage i 2012, hvor han forlod Copenhagen Opera Festival for i stedet at stille sig i spidsen for Bergen Festspillene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen (arkivfoto).

Ifølge Anders Beyers kontrakt vil han modtage løn de næste 12 måneder, svarende til 1,9 millioner norske kroner.

»Beyer har været en dygtig kunstnerisk leder for Festspillene og har leveret et engageret og provokerende program. Jeg vil derfor takke ham for den indsats, han har lagt de seneste ni år. Vi er naturligvis kede af, at Beyers engagement skulle ende på denne måde,« siger Thorhild Widvey, formand for Bergen Festival.

Berlingske forsøger at få en kommentar fra Anders Beyer. Til det norske medie VG udtaler Beyers advokat Haakon Blaauw:

»Han er sygemeldt. Udover det har jeg ingen kommentarer.«