Dansk burger på listen over verdens bedste

Gasoline Grill er blevet valgt til en af de 27 bedste burgere i verden Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Den danske burger 'Gasoline Grill', der er på menuen hos cafeen af samme navn i København, er blevet valgt til en af de 27 bedste burgere i verden af bloomberg.com.

Magasinet har bedt tre burger-mestre om hjælp til at finde de bedste burgere på hele kloden. For der er ikke noget så godt, som at få en rigtig god en af slagsen.

De tre er dommere: Randy Garutti, som er direktør for Shake Snack i New York; Scott Collins, der grundlagde Meatliquor restauranterne i London med kokken Yianni Papoutsis, og så endelig Uwe Opocensky, der er chefkok i Greater China Restaurant Co. i Hong Kong. Han var tidligere chefkok i Mandarin Oriental hotel, men skiftede så den finere madkunst ud med burgere.

Om 'Gasoline Grill', der åbnede i 2016 og  ligger på Landgreven 10 i København, hedder det i artiklen:

»Stedet kom på min radar gennem gutterne på Noma, som havde et samarbejde med dem,« siger Collins. »Det ligger i en gammel benzinstation, og det er noget helt nyt. De laver en burger som ligner vores på Meatliquor«.

Med en pris på 75 kroner for en burger, er prisen selvfølgelig dyrere end en McDonalds, men så er bøffen også økologisk.