Danmarks mest populære hunderacer

Labradoren var Danmarks mest populære hund i 2004. Tæt forfulgt af Schæferhunden. Vi bringer en oversigt over de mest folkekære hunde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne elsker hunde. Næsten 450.000 danske familier har ifølge Danmarks Statistik en eller flere hunde i deres hjem. Det gør hunden til det mest folkekære kæledyr i de danske familier.

Men der er stor forskel på, hvilke hunde de danske hundeejere foretrækker. Dansk Kennel Klub, der registrerer cirka en tredjedel af alle nye hvalpe i Danmark, har netop offentliggjort hunderacernes top-20 for 2004. Og ikke overraskende er det labradoren og schæferhunden, der topper listen.

De sidste syv år har topplaceringerne været fordelt mellem labrador og schæferhunden. I år ligger labradoren nummer et efterfulgt af henholdsvis schæferen og golden retriveren. Til sammen tegner de tre racer sig for mere end en fjerdedel af alle registrerede hunde i Dansk Kennel Klub, som sidste år indskrev næsten 25.000 nye hunde.

Adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen, forklarer schæferhundens og labradorens store popularitet med deres alsidighed og mange færdigheder:

»De to hunderacer kan bruges til mange forskellige formål. Både som arbejds- og familiehund. Begge racer har en lang tradition for gode egenskaber inden for politiarbejde, narkotikasporing, hjælp til handicappede og jagt. Derudover er de begge meget sociale og venlige hunde, hvilket er karakteristika, som mange sætter højt.«Hundehit De knap 25.000 nyregistrede hunde i Dansk Kennel Klub fordelte sig i 2004 på 228 forskellige racer. Her er de ti mest populære hunderacer: 1. Labrador: 2.555

2. Schæfer: 2.388

3. Golden retriever: 1.124

4. Ruhåret hønsehund: 890

5. Ruhåret gravhund: 693

6. Cairn terrier: 512

7. Rottweiler: 505

8. Cocker spaniel: 498

9. Flat coated tetriever: 458

10. West highland white terrier: 446

kilde: Dansk Kennel Klub