Dagens hotte navne

Som bekendt udkom sidste del af serien om troldmandslærlingen Harry Potter natten mellem fredag og lørdag. Dét var hans mange fans i Israel rigtig kede af.

På de kanter holdes der nemlig sabbat fra fredag aften til lørdag aften og i det tidsrum må boghandlerne ikke sælge noget som helst. Hvad gør man så? Spørgsmålet voksede i takt med køerne uden for vinduerne og blev til sidst vendt på højeste sted. Torsdag fandt indehaveren af den Akademiske Boghandel i Jerusalem så en løsning: Man kunne da bare bestille og betale bogen senest fredag middag. På den måde sælges der jo ingenting på selve helligdagen! Formodentlig kan den nævnte boghandler nu synge »Hvis jeg var en rig mand« med et smil om læben.

Og apropos troldmandslærlingen: I filmene om Harry Potter spilles han af briten Daniel Radcliffe. Da han fyldte 18 år i går, fik han ikke bare ret til at bestemme over sit eget liv han fik også rådighed over sin del af indtægterne fra filmene: 20 mio. pund eller ca. 230 mio. danske kroner. »Jeg ved, at jeg er i en meget heldig økonomisk position,« har han udtalt til den australske avis Sunday Herald News »men jeg har nu ikke tænkt mig at påbegynde en samling af sportsvogne. De ting jeg godt kan lide at købe, koster omkring 10 pund - bøger, DVDer og CDer«.

Engang hed han Prince. Så skiftede han sit navn ud med et symbol og blev kendt som »The artist formerly known as Prince«. Men nu må man vist godt kalde ham Prince igen: Den amerikanske rocksanger ved navn Prince har foreslået en gammel rival ved navn Michael Jackson at optræde »unplugged« i underholdningens mekka over alle, Las Vegas. Unplugged vil grundlæggende sige med manden selv og hans guitar intet andet. På den måde kunne den fallerede og tidligere pædofilimistænkte ligesom finde tilbage til sine rødder, mener Prince.