Dagens hotte navne

Skuespilleren Keira Knightley har lagt sag an mod avisen The Daily Mail, skriver BBC.

Hun mener, avisen i en artikel har antydet, at hun har løjet ved at afvise, at hun skulle lide af en spiseforstyrrelse. Avisen bragte et foto af den 21-årige skuespiller på en strand, ledsaget af kommentarer om hendes vægt. Det skete i en artikel om en ung pige, som var død af anoreksi, og nu hævder Knightley, der er kendt fra film som »Bend It Like Beckham« og »Pirates of the Caribbean«, at avisen dels antyder, at hun skulle have løjet, dels at hun skulle være ansvarlig for teenagepigens tragiske død.

Blandt filmkendere hedder det, at Golden Globe prisfesten først og fremmest tjener som et fingerpeg om, hvilke film og skuespillere, der senere pååret modtager en Oscar. Men Golden Globe-prisuddelingen kan også booste en smal film til kommerciel succes, hvilket netop er sket for en række film efter den nys overståede prisuddeling. Således er en film som »The Last King of Scotland«, der har dansk premiere 2. februar, rykket fra kun fire til 495 biografer i USA ovenpå filmens Golden Globes-succes og har over weekenden indtjent i omegnen af 1,8 mio. dollar, oplyser CNN.

Leonardo DiCaprio var tæt på at droppe sin karriere som filmskuespiller efter »Titanic«, fortæller han til Newsweek. Efter filmens kolossale succes i 1997 følte han, at han igen blot blev betragtet som »et stykke pænt kød«, et image, som han havde kæmpet for at slippe af med siden ungdomsårene som cover på teenagemagasiner. »Det var lidt nedslående igen blot at blive betragtet som et objekt, men »Titanic«åbnede også mange nye muligheder, og for første gang i mit liv fik jeg kontrol over min karriere,« siger DiCaprio og tilføjer, at han igen elsker sit job som filmskuespiller: »Der er ingen anden kunstform i verden, som tiltaler mig mere.«