Dagens hotte navne

Vil du være sangstjerne i den spansktalende del af verden, skal du starte med at øve følgende rullende remse igen og igen i op til seks timer om dagen

»Erre con erre cigarro, erre con erre barril, rapido corren los carros.« Og det er præcis, hvad den amerikanske sangerinde Beyoncé har gjort under kyndig vejledning af produceren og sangskriveren Rudy Perez, som tidligere har assisteret navne som Christina Aguilera og Il Divo, når de har indspillet plader på spansk uden at kunne et kvæk spansk. Noget er i gære, for Beyoncé-hittet »Irreplacable« er i sin spanske version under titlen »Imprescindible?« pisket ind på chartens 13. plads på blot en uge.

Herhjemme kan countrymusikeren Kenny Chesneys pladesalg tælles på to hænder. I genrens moderland, USA, er han dog king of the countryhill. Og Chesney har således annonceret, at han til sommer vil turnere rundt på de største stadion, som tilhører de amerikanske fodboldhold i NFL. Chesney åbner ballet den 9. juni på Pittsburgh Steelers' Heinz Field, Philadelphias Lincoln Financial Field, Seattles Qwest Field, Clevelands Browns' Stadium og Detroits Ford Field er blandt countryessets andre stop på vejen mod fame, glory and money. Ifølge Billboard solgte Chesney 1,1 million koncertbilletter sidste år.

Alice Coltrane, pianist og enke efter den afdøde jazzsaxofonist og legende extraordinaire John Coltrane, døde fredag blot 69 år gammel. John Coltrane døde i 1967, og nåede kun at være gift med Alice, som Coltrane indrullerede i sit orkester i midttresserne, i fire år. Efter hans død styrede Alice Coltrane sin mands arkiv og bo og fortsatte med at spille og udgive plader i eget navn. Hendes seneste album, »Translinear Light« blev udgivet i 2004. Alice Coltranes sidste optræden var i efteråret med sønnen Ravi, som ikke overraskende spiller saxofon som sin far.