Cher skrev, hun kunne have forebygget George Floyds død – det skulle hun aldrig have gjort

Den 74-årige sangerinde har nu sagt undskyld, efter at hun tweetede, at hun kunne have reddet George Floyd, hvis hun havde været til stede.

Cher skriver nu, at hun »indså, at man kan pisse folk af og gøre dem ondt ved ikke at vide, hvad der er »ordentligt« at sige«. Arkivfoto: Ronda Churchill/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sangerinden Cher troede måske, hun var »Strong Enough«, da hun skrev på Twitter, at hun måske kunne have forhindret George Floyds død, hvis hun havde været der. Men sangerinden blev straks anklaget for at lide af det såkaldte white saviour-syndrom, hvor hvide mennesker tror, at de skal redde sorte mennesker. Det skriver CNN.

Netop nu kører retssagen mod politibetjenten Derek Chauvin, som i ni minutter pressede sit knæ mod arrestanten George Floyds hals, indtil Floyd døde liggende på asfalten. Under retssagen er det kommet frem, at flere prøvede at hjælpe den døende Floyd, men ikke fik lov af betjenten. Men Cher mener altså, at hvis hun havde været der, ville det have været anderledes:

»Jeg talte med min mor, og hun sagde: »Jeg så retssagen mod betjenten, der dræbte George Floyd, og græd«. Jeg sagde: »Mor, jeg ved, det kommer til at lyde skørt. Men … Jeg blev ved med at tænke, at hvis jeg havde været der, havde jeg måske kunnet hjælpe«,« skrev Cher i et tweet, som nu er slettet, og med tilfældige versaler spredt ud i teksten.

Ifølge CNN førte tweetet til heftig kritik fra kommentatorer og Twitter-brugere.

Blandt andet svarede en bruger på Chers tweet: »Hvis det ikke lykkedes for brandmands-/ambulanceredderen, der forsøgte at bryde ind, så havde du helt sikkert ingen chance. Sikken et opslag! Ufatteligt. Tror du, du har magiske kræfter? Politiet ville ikke lade nogen forstyrre sine handlinger.«

Først et forsvar, siden en undskyldning

Til at begynde med forsvarede Cher sit tweet med, at folk ikke vidste, hvad hun er i stand til at gøre.

Men siden har den 74-årige sangerinde, som nogle nok vil kende fra sin tid i Sonny & Cher, og som andre kender fra 90er-hittene »Believe« og »Strong Enough«, sagt undskyld.

»Jeg har lige talt med min veninde Karen. Jeg fortalte hende, hvad der var sket, og indså, at man kan pisse folk af og gøre dem ondt ved ikke at vide, hvad der er »ordentligt« at sige. Jeg ved, at folk siger undskyld, når de pludselig er i problemer, men jeg vil ved Gud gerne sige undskyld, hvis jeg har gjort nogle sorte mennesker kede af det. Jeg kender mit hjerte,« skriver sangerinden i et tweet.