Catering i stedet for skolemadpakke

Cateringfirmaer melder om stor interesse for skolemadsordninger.

Det er blevet politisk in at få bragt frokosten ud, mener ekspert ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Spegepølse- og leverpostejmadderne er ved at blive fortrængt af græske oksefrikadeller og clubsandwich. Et stigende antal forældre vælger nemlig at tilmelde deres børn en skolemadsordning, hvor cateringfirmaer sørger for børnenes frokost.

- Udviklingen er fuldstændigt eksploderet, vi kan slet ikke følge med, siger administrativ leder i Birkerød-firmaet Karma Catering, der blandt andet leverer til mange af Rudersdal Kommunes skoler.

- Alene i denne måned har vi startet otte nye skoler op, og der kommer flere til. Vi leverer allerede til 60-70 institutioner, men regner med at have fordoblet antallet inden sommerferien, siger han. Også det københavnske firma 1-2-3 Skolemad melder om en stigende interesse for madordningerne. I øjeblikket har firmaet cirka 30 skoler som kunder rundt om i landet, men inden for fem år regner de med at have 600 på kundelisten, fortæller firmaets direktør Jan Michelsen.

- Vi går efter at lave en samlet madaftale med kommunerne, og her har der været en massiv interesse. Jeg tror blandt andet, at det skyldes, at kommunerne har overtaget ansvaret for sundhedsfremme og forebyggelse, og derfor oplever vi i øjeblikket, at der diskuteres skolemad alle steder i den kommunale verden, siger han

Fødevareekspert og direktør for Dansk Catering Center, Orla Zinck, vurderer, at tendensen blandt andet skyldes debatten om fedme i samfundet.

- Vi har en stribe problemer med fede børn, og en masse af den type diskussioner, der trækker i samme retning. Catering-ordningerne er ikke noget, der bare er kommet dumpende. Det er blevet politisk in, og det er en billig måde at gøre det på, siger han om ordningerne, hvor det typisk koster en 20'er at få et måltid.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis