Carole Baskin kæmper med næb og klør for at stoppe ny sæson af »Tiger King«: Nu er der nyt i sagen

Carole Baskin medvirkede i dokumentarserien »Tiger King« på Netflix, men op til premieren på anden sæson har hun sagsøgt produktionsselskabet og Netflix.

 
Tiger King 2 Trailer. Kilde: Netflix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere medier skrev tirsdag om Carole Baskin, der har sagsøgt Netflix, fordi hun ikke vil have, at optagelser med hende er med i den kommende »Tiger King 2« på Netflix.

Men allerede få timer efter kunne Deadline rapportere, at »Tiger King 2« bliver sendt alligevel.

Dokumentarserien »Tiger King – mord, kaos og galskab« udkom i foråret 2020, og der var ikke så lidt smæk for skillingen. Hele verden så med, da den polygame, stofafhængige Joe Exotic med hård hånd, svenskerfrisure og sine kumpaner passede en privat dyrehave fyldt med tigere i Udkantsamerika.

Joe Exotics ærkerival, som han nu sidder fængslet for at have hyret en lejemorder til at dræbe, er Carole Baskin, der er dyreaktivist og direktør for dyrereservatet Big Cat Rescue.

Joe Exotic påstår, at Carole Baskin har slået sin tidligere mand, Don Lewis, ihjel og enten fodret sine tigre med ham eller begravet ham under en septiktank i haven. Don Lewis forsvandt 18. august 1997 og blev erklæret juridisk død i 2002.

Carole Baskin har siden den oprindelige sæson af »Tiger King« været udsat for chikane, som hun også fortalte om til Berlingske for et års tid siden. Måske derfor er hun træt af, at flere af de optagelser med hende, der blev lavet til »Tiger King«, nu skal bruges i »Tiger King 2«.

Joseph »Joe Exotic« Maldonado-Passage med en af sine tigere, inden han røg i fængsel for dyremishandling og for at have hyret en lejemorder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix/AFP/Ritzau Scanpix.

Kan muligvis få kompensation senere

Derfor søgsmålet mod Netflix og produktionsselskabet Royal Goode Productions. Ifølge retsdokumenter, som Variety er i besiddelse af, mener Carole Baskin og manden, Howard Baskin, at Royal Goode Productions bryder med den oprindelige kontrakt ved at benytte optagelserne i endnu en dokumentarserie.

Ifølge søgsmålet, stod der nemlig i kontrakten, at optagelserne ville blive brugt i en dokumentarfilm og ikke i flere.

Baskin har tidligere sagt til Variety, at hun er stærkt kritisk over for »Tiger King 2« og har kritiseret skaberne bag serien, Eric Goode og Rebecca Chaiklin.

»De er ikke sande dokumentarister. Serien var bare realitybras,« sagde Baskin til Variety, og den holdning går igen i søgsmålet:

»»Tiger King 1« var særligt grov og urimelig i sin beskrivelse af Baskin og Big Cat Rescue. »Tiger King 1« malede et fejlagtigt billede af Big Cat Rescue ved at påstå, at dyrereservatet holdt dyrene i små bure uden at gøre det klart, at dyrene faktisk bor i store indhegninger,« står der i søgsmålet ifølge Variety.

Men kort tid efter nyheden om søgsmålet kom ud, kunne Deadline som nævnt berette, at serien får lov til at fortsætte. En dommer i Florida har ifølge mediet afvist Baskins ønske om en midlertidig udsættelse af premieren.

»Selvom domstolen forstår Baskins frustration, finder den ikke, at brugen af optagelserne med sagsøger vil føre til umiddelbare skader, som ikke kan blive kompenseret med penge senere,« siger dommer Virginia M. Hernandez ifølge Deadline.

Søgsmålet fortsætter dog, og skal for en anden domstol, skriver mediet.

Derfor er »Tiger King 2« stadig på vej til Netflix om få uger.