Cardi B: »Jeg bedøvede mænd og stjal fra dem«

Rapperen Cardi B er kommet i modvind på grund af en video, hvor hun indrømmer at have bestjålet mænd. »Jeg gjorde det for at overleve«, lyder det fra Cardi B, der tidligere ernærede sig som stripper.

Rapperen Cardi B er røget i shitstorm på sociale medier, efter det er kommet frem, at hun tidligere har bedøvet og stjålet fra mænd, der ville have sex med hende. Her er hun fotograferet ved en koncert i Houston, Texas. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE CORDEIRO

Den Grammy-vindende rapper Cardi B er kendt for at skabe overskrifter. Men nu er hun kommet i modvind på grund af en opsigtsvækkende video.

Cardi B er blandt hiphopscenens mest populære navne netop nu. I en Instagram-video fortæller hun om sin fortid som stripper, og hvordan hun bedøvede og berøvede mænd, der ville have sex med hende.

»I må have glemt det lort, jeg gjorde for at motherfucking overleve. Jeg måtte strippe. Jeg var nødt til at sige: »Uh ja, vil du kneppe mig? Ja, lad os tage tilbage til det her hotel.« Og jeg bedøvede dem og røvede dem. Det var det, jeg plejede at gøre. Intet blev fucking givet til mig, intet,« lyder det fra rapperen i videoen, der har floreret på internettet de sidste par dage.

Sammenlignet med R. Kelly

I kølvandet på videoen har rapperen ikke overraskende fået massiv kritik på sociale medier. Flere sammenligner hende med Bill Cosby, der er dømt for drugrape af flere kvinder og r&b-sangeren R. Kelly, der er sigtet for at have forgrebet sig seksuelt på kvinder.

»Du pralede med de samme forkerte handlinger, som fik et af mine idolers eftermæle ødelagt. Og du tror, at vi bare lader det passere? Du er den næste i rækken,« skrev en forarget Cosby-fan på Twitter.

Rapperen Cardi B i en Instagram-video

»Jeg måtte strippe. Jeg var nødt til at sige: »Uh ja, vil du kneppe mig? Ja, lad os tage tilbage til det her hotel.« Og jeg bedøvede dem og røvede dem.«


De sidste par dage har hashtagget #survivingCardiB bredt sig på Twitter med henvisning til dokumentaren om R. Kelly, der netop hed Surviving R. Kelly.

Flere Twitter-brugere har påpeget, at Cardi Bs udtalelser i videoen ville have fået store konsekvenser, hvis hun var en mand.

»Jeg har aldrig påstået, at jeg er perfekt«

Selv har Cardi B forsvaret sig med et opslag på Instagram, hvor hun skriver, at de omtalte mænd, var nogle nogle, hun datede og at de var »villige og ved bevidsthed«. Hun skriver, at hun ikke var stolt af sine handlinger, men at de var nødvendige på det tidspunkt.

»Uanset om det var dårlige valg, så gjorde jeg, hvad jeg måtte for at overleve. Jeg har aldrig påstået, at jeg er perfekt eller kommer fra en perfekt verden med en perfekt fortid,« skriver rapperen.

I februar modtog Cardi B en Grammy for Bedste rap album for »Invasion Of Privacy«, der udkom i 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK.

»Jeg er en del af hiphop-miljøet, hvor du kan tale om, hvor du kommer fra og tale om de dårlige ting, du har været nødt til at gøre for at komme til, hvor du er i dag,« skriver hun og fortsætter:

»Jeg har aldrig glorificeret de ting, jeg talte om i den video, jeg har aldrig nævnt de ting i min musik, fordi jeg er ikke er stolt af det og føler et ansvar for ikke at glorificere det. (…) Jeg har en fortid, som jeg ikke kan ændre – det har vi alle sammen,« skriver hun.

I sidste måned blev Cardi B den første kvindelige rapper i historien, der vandt en Grammy. Til sommer kan hun for første gang opleves på dansk jord, når hun optræder på Roskilde Festival.

Spørgsmålet er, hvordan hendes indrømmelser kommer til at påvirke folks forhold til hendes musik.