Bruuns Bazaar: Klassisk retro

Modeuge: Bjørn Bruun viste en sikker kollektion med stilfulde sommerklassikere til mænd og kvinder.

Bruuns Bazaar<br>Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere

At mingle er en lige så stor del af modeugen som modeller og modetøj. Var man i tvivl om det, før man ved Bruuns Bazaars show torsdag aften i Glyptoteket fik serveret et champagneglas med stilk - men uden fod - blev man klogere. Som om man var en Modeuge-Barbie, blev man således udstyret med sin definerende accessory for aftenen og rustet udi kunsten at smalltalke.

Med sensommertemperaturerne, der steg med antallet af tilstrømmende modefolk, i Kunstmuseets palmehave, ville man nu hellere haft et glas vand.

Bænket i museets koncertsal viftede kendisser som Jean Ahlefeldt-Laurvig og baronesse Caroline Fleming om kap med repræsentanterne for italiensk Vogue, britisk Elle og amerikanske Harper's Bazaar.

Som et forfriskende indslag havde designer Bjørn Bruun valgt at indlede sit show med en mandlig model. Og det ingen ringere end den i modeverdenen topseedede danske Mathias Lauridsen. Herretøjet var holdt i grå og blå nuancer med referencer til 1950erne og 1960erne, såvel som til den i år allestedsnærværende trend: Det sporty look.

Her dominerede løstsiddende trenchcoats, knælange shorts og klassiske cardigans. Som det mest dristige rummede kollektionen flere jakkesæt, hvor de fint pressede benklæder kun nåede til lige under knæet. Mon vi får danske mænd at se sådan i sommervejret?

Forrest med præsentation af tøj til kvinderne gik topmodellen Lykke May. Stylet med trendy crepehår viste de kvindelige modeller fortrinsvis stilfulde klassikere som knælange kjoler, nederdele og shorts i støvede udgaver af sort, mørkeblå og mørklilla. Dertil kontraster af blandt andet postkasserød, karrygul og brændt orange.

Helt i stil med den drønhøje rockmusik, der ledsagede modellerne hen ad podiet, blev Bjørn Bruun efter showet hyldet som en rockstjerne af sin store fanskare. Arvefølgen til sidste års forårs- og sommerkollektion var sikret.