Bruger du din opvaskemaskine helt forkert? Den rigtige måde vil gøre dit liv meget nemmere

Foto: Arkivfoto

Er du en af dem der skrubber ketchuppen af tallerkenen og skyller bestikket, inden du sætter det i opvaskemaskinen? Så gør du dig selv en bjørnetjeneste.

For der er nemlig ingen grund til at skylle hverken tallerkener, bestik eller beskidte kopper af, inden du sætter det i opvaskemaskinen. Det kan nemlig gøre mere skade en gavn, skriver The Sun.

Selvom det lyder fjollet, så er resterne på tallerkenerne med til at gøre tallerknerne renere, når den har været igennem vaskemaskinens program. Fordi en tallerken uden snavs kan stoppe vaskemidlet i at fungere optimalt.

Det viser sig, at det vaskemiddel, der bruges i opvaskemaskinen, er fremstillet til at binde sig til snavset. Derfor vil vaskemidlet ikke have den samme effekt på en tallerken, der allerede er skyllet af, da det ikke har noget at sætte sig fast til. Så hvis kopper og tallerkener allerede er skyllet, når du sætter det i, vil opvaskemidlet virke meget mindre effektivt.

Flere nyere opvaskemaskiner er også udstyret med sensorer, der kan beregne hvor længe vaskeprogrammet skal køre, ud fra hvor beskidt servicen er. Men hvis du allerede har skyllet bestik, tallerkener og glas af, vil autoprogrammet køre så kort tid, at det ikke bliver vasket ordentlig rent.

En anden ting, du skal overveje, inden du skyller dit service af og sætter det i maskinen, er miljøet. Du bruger nemlig langt mere vand, når du skyller af i vasken, end når opvaskemaskinen kører sit forudindstillede skylleprogram i maskinen.

Så ved at stille det beskidte service i opvaskemaskinen, sparer du både vand og du får endnu renere service. Du sparer også en masse tid. Og det er da heller ikke så ringe endda...