Britney Spears efter indlæggelse: »Jeg har det godt«

Den 37-årige sangerinde kalder rygterne om, at hun mod sin vilje er indlagt på et psykiatrisk hospital, for 'skøre' og beder sine fans om ro til at få det bedre.

Den sidste måned har Britney Spears været indlagt på et psykiatrisk hospital på grund af udmattelse. Her er hun fotograferet i midten af april til GLAAD Media Awards i Beverly Hills. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE MACON

Det har været nogle hårde måneder for popsangerinden Britney Spears. I januar aflyste hun en stor koncertserie i Las Vegas en måned inden premieren, fordi hendes far var blevet alvorligt syg.

Og i slutningen af marts kom det så frem, at den 37-årige sangerinde var blevet indlagt på et psykiatrisk hospital på grund af udmattelse. På Instagram skrev hun: »Vi har alle sammen brug for at tage lidt 'mig-tid’« - efterfulgt af en smiley.

Britney Spears, sangerinde

»»Jeg prøver at passe på mig selv og min familie, men alt det der sker, gør det sværere for mig. Lad være med at tro på alt du læser og hører.« «


Britney Spears har holdt lav profil de sidste par måneder og hverken vist sig offentligt eller postet billeder på sociale medier. Det har fået flere fans til at spekulere i, hvorvidt hun er indlagt mod sin vilje.

I påsken startede komikerne Tess Baker og Barbara Gray kampagnen #freebritney på sociale medier, hvilket har ført til debat og konspiratoriske rygter blandt sangerindens fans. Både berømtheder som Paris Hilton og rapperen Eve har udtrykt deres bekymring for sangerinden.

​Dødstrusler mod familien

Mandag 22. april demonstrerede en lille gruppe fans uden for rådhuset i West Hollywood imod det, de mener er en ufrivillig indespærring af Britney Spears. Nogle af Spears´ fans har endda sendt dødstrusler til hendes familiemedlemmer. Men nu bryder hun selv tavsheden.

»Alt er godt. Min familie har oplevet en masse stress og angst på det seneste, så jeg havde brug for noget tid til at håndtere det. Men bare rolig: Jeg er tilbage meget snart,« siger hun i en video på sin Instagram-profil.

Desuden adresserer sangerinden rygterne om, at hun bliver holdt indespærret mod sin vilje i et opslag:
»Jeg ville sige hej, fordi de ting, der bliver sagt, er røget ud af kontrol! Wow!!!« skriver Spears på Instagram.

»Der er rygter og dødstrusler mod min familie og mit team, og der bliver sagt så mange skøre ting. Jeg prøver at passe på mig selv og min familie, men alt det, der sker, gør det sværere for mig. Lad være med at tro på alt, du læser og hører,« fortsætter sangerinden, der kalder rygterne om hende for 'skøre'.

Faderen har juridisk råderet

I 2007 havde Britney Spears et sammenbrud efter en lang periode med stofmisbrug, hvor hun bl.a. barberede sig skaldet for rullende kameraer og blev indlagt på et psykiatrisk hospital.

Britney Spears i 2007 efter hendes sammenbrud uden for retssalen inden en høring om forældremyndigheden over hendes børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK.

Siden da har hun været under juridisk administration af sin 66-årige far, Jamie Spears, der tager alle beslutninger vedrørende hendes økonomi, hendes indkøb og hvilke personer, hun omgås. Det er det forhold, som har fået flere fans til at mistænke Spears-familien for at kontrollere sangerinden.

Britneys kæreste, Sam Asghari, har også forsøgt at berolige hendes bekymrede fans:

»Hun har det rigtig godt. Hendes fans er fantastiske, fordi de er så bekymrede for hende, men hun har det godt,« sagde han til sladdermediet TMZ.

I marts kom det frem, at en musical baseret på Britney Spears største hits får premiere i Chicago til efteråret.