Bomb dine venner

Bomberman Live findes der to typer spillere: De hurtige og de døde. Dette er en glimrende ny version af en elsket klassiker.

Det kan godt ske, at Bomberman Live ser ufarligt ud, men vi garanterer, at det er en af de mest intense spiloplevelser, du kan få i dag. Også selv om konceptet er 24 år gammelt. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Inden politiets terrorafdeling indleder en eftersøgning med mig som hovedmistænkt, vil jeg gerne slå følgende fast: Hver gang jeg skriver noget om at »bombe« i denne anmeldelse ja, faktisk kommer jeg nok til at opfordre en del til det så handler det om små puf-bomber i et barnagtigt computerspil. Ikke noget virkeligt. Og lad os så komme i gang.

I Bomberman Live, et af de nyeste spil, der kan downloades for godt under 100 kroner på Xbox 360, handler det om at sprede ødelæggelse. Du skal dræbe dine modstandere med veltimede bomber, før de ondulerer dig. Du skal bruge din timing, din kynisme og motorik til at placere knaldperlerne så snedigt, at modstanderne ikke kan slippe væk. Lyder det morbidt? Bomberman Live er en genfødsel af et af tidernes mest elskede arkadespil, og det er så nuttet at se på, at man ikke tænker på bombningerne som voldshandlinger.

Man ser en lille labyrint ovenfra og kan betragte sit eget og alle modstandernes bomberidt hele tiden. På en 360er kan man spille fire levende væsener mod hinanden, og går man på nettet, kan man få op til syv modstandere påén gang. Det handler om at bombe sig ind til hinanden og på vejen samle »opgraderinger«. Én lader dig sætte en ekstra bombe, en anden gør eksplosionerne kraftigere. Når fire spillere går amok på en lille bane er det mildt sagt uoverskueligt. Når otte mennesker kæmper, eksisterer kun kaos og skrigene fra dårlige tabere.

Skaberne af spillet har været tro mod det originale koncept, og det er muligt at spille den bane, som det originale »Bomberman« bestod af. Det spil udkom på computernes svar på oldtidslevn tilbage i 1983. Heldigvis er der også nogle nye muligheder, såsom en spiltype, hvor man ikke kan dø, men bomberne derimod farver gulvet. Vinderen er den, der efterlader mest af banen med sin farve, når tiden løber ud. Selv om de nye spiltyper og labyrinter er skægge, så er det dog stadig den gammeldags, klassiske Bomberman, man oftest vender tilbage til.

Bomberman er endnu en genial udgivelse på Microsofts online-tjeneste Xbox Live, og netop nu kan du også hente andre klassikere, der er værd at spille igen. Prøv for eksempel Golden Axe (et simpelt, gammelt men sjovt actionrollespil) eller Double Dragon (et klassisk kampsportsspil for to). Allerede nu kan fans af nostalgi glæde sig til specielt Sensible World of Soccer, der også kommer på Xbox Live. Det spil er i manges øjne et af de bedste og vigtigste fodboldspil nogensinde, og det bliver spændende at se, hvordan det klarer opdateringen til Xbox 360. 

Bomberman Live

Platform: Xbox 360

Alder: +3 år

Udgiver: Hudsom/Xbox Live

Pris: 79 kroner