Bitter jul – og dobbelt så godt nytår!

Børn synes sikkert, at det lyder helt fantastisk: At fejre jul og nytår to gange i december og tilmed få løn for det. Som voksen er det en lidt absurd oplevelse, men bestemt ikke kedelig!

Foto: Scanpix

Her på M/S har vi således allerede julet med flere store gave-guides med alt fra organiske kropsolier og kulørte kogebøger til tøj, tasker, smykker og elektroniske gadgets i priskategorien 0-100.000 kroner.

Vi har skrevet om Julemanden, der i år er blevet grøn og CO2-bevidst og som et andet rensdyr spændes for adskillige miljøorganisationers kampagneslæde.

Mesterkokken Paul Cunningham har kortlagt, hvordan hans dansk-engelske juleaften kommer til at forløbe, og på vinsiderne har Søren Frank i løbet af de sidste mange uger gennemgået den store 05-årgang, hvor det burde være muligt at finde en værdig ledsager til juleanden.

Nu skriver vi så 16. december, og der er kun en uge til jul. Hvad er da mere naturligt end at tage hul på nytåret?! I erkendelse af hvor ofte lige præcis den aften ender i posttraumatisk julestresssyndrom, er vi for en gangs skyld i god tid med en stribe forslag til alt det, man kan planlægge her et par uger før den store aften – så nytårsaften retteligt bliver et ordentlig brag og ikke bare et fesent vådeskud. Læs f.eks. om, hvordan man kan plukke sine egne østers i Vadehavet (og samtidig gøre naturen en tjeneste), hvad man kan gøre ved dem hjemme i køkkenet, og hvilken champagne, man bør drikke til.

Og så juler vi ellers videre på næste søndag og fortsætter den gode nytårsstemning ugen efter. Skål – eventuelt i bitteren Campari, hvorfra vi har hentet kampagnebilledet af Eva Mendes i rollen som dampende fræk Rødhætte.