Biograferne genåbner: 120 dokumentarfilm fra CPH:DOX på programmet

Filmfestivalen for dokumentarfilm CPH:DOX har indtil nu primært kørt online. Men i anledning af genåbningen af de danske biografer, rykker festivalen de sidste seks dage ind i Københavns biografsale.

De danske biografer genåbner den 6. maj. Palads biografen på Axeltorv i København er et af de steder, man vil kunne se dokumentarfilmene fra CPH:DOX filmfestivalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De danske biografer genåbner snart for filmfremvisninger, følelser og flettede fingre.

Torsdag den 6. maj kan man igen sætte sig til rette i landets sale – forudsat at man kan fremvise coronapas.

Og på de store skærme vil ikke kun rulle dramaer, komedier og gysere. Et lang række af dokumentarfilm fra filmfestivalen CPH: Dox er også på programmet i København i den første uge af genåbningen. Festivalen har grundet pandemien primært foregået via streaming, siden den startede den 21. april. Men fra den 6. maj rykker de sidste seks dage af CPH:DOX fra hjemmevisning til biograferne.

I alt vises 120 dokumentarfilm fra festivalen på det store lærred. Herunder er filmene »Skål«, »Children of the Enemy«, »American Utopia« og portrætfilmen »Tina« om Tina Turner.

»Vi har glædet os helt vildt til at fejre genåbningen af biograferne. Det har været en lang og hård nedlukning, der har fået os alle til at længes efter de store, fælles oplevelser, man kan få i biografmørket. Nu får vi endelig chancen igen.« siger festivalens programchef, Niklas Engstrøm.

Det betyder også, at hvis man vil nå at streame festivalens film hjemmefra, skal det ske inden den 5. maj. Efterfølgende er de kun mulige at opleve i biograferne.

Filmene fra CPH:DOX bliver vist i biograferne Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio, Dagmar, Palads, Big Bio, Falkoner Bio og Vester Vov Vov.

Herudover vil der være en række af event-visninger på blandt andet Urban 13 og Emmaus-kirken på Frederiksberg. I udvalgte biografer vil fremvisningerne ledsages af en introduktion af danske filmskabere bag dokumentarerne, der vil deltage i spørgetime efter visningerne.

Billetterne sættes til salg torsdag. Fredag d. 30. april uddeles festivalens priser.