Bill Cosby skal betale 3,5 millioner kroner i erstatning for overgreb, men hans talsmand kalder det en »utrolig sejr«

I en civil retssag faldt juryens dom tirsdag over Bill Cosby, der blev dømt til at betale en erstatning på 3,5 millioner kroner til sagsøgeren, Judy Huth. Alligevel kalder Bill Cosbys talsperson, Andrew Wyatt, dommen for en sejr.

Hvis juryen skulle have pålagt Bill Cosby at betale endnu flere penge, skulle den have fundet, at Cosby handlede »ondsindet, undertrykkende eller bedragerisk«. Men det kunne jurymedlemmerne ikke blive enige om, at han havde, skriver Variety. Arkivfoto: AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske komiker, skuespiller og tidligere rollemodel Bill Cosby blev først fængslet for en række seksuelle overgreb, siden blev han frikendt på grund af en teknikalitet, og i denne uge modtog han så en ny dom.

Den nye dom er dog kun et resultat af et civilt søgsmål fra en kvinde ved navn Judy Huth. Hun har nu fået civilretten og en amerikansk jurys ord for, at Cosby begik et overgreb på hende i 1975 i Playboy Mansion i Los Angeles, da hun var teenager. Huth blev tilkendt en erstatning på 500.000 dollar, svarende til 3,5 millioner kroner.

Til gengæld mente ni af juryens 12 medlemmer ikke, at Cosby yderligere var forpligtet til at betale såkaldt punitive damages – altså en yderligere erstatning, der har til hensigt at straffe den sagsøgte. Bill Cosbys talsperson, Andrew Wyatt, kalder nu kendelsen for en sejr. Det skriver Variety.

»I går (tirsdag, red.) blev Bill Cosby belønnet med en utrolig sejr af jurymedlemmerne i den civile retssag, som Judy Huth har anlagt,« udtaler Andrew Wyatt ifølge Variety.

Bill Cosbys advokater vil at anke dommen, og det kan komme til at koste Judy Huth dyrt. Huth har nemlig ifølge Cosbys talspersoner brugt langt mere end 3,5 millioner kroner på advokatregninger, angiveligt helt op til det seksdobbelte beløb. En yderligere ankesag vil selvsagt koste både Huth og Cosby mange flere penge i advokatregninger.

»Beregnende serieovergrebsmand«

Bill Cosby fotograferet i 2018 og Judy Huth fotograferet i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: AP/Ritzau Scanpix.

Judy Huth er repræsenteret af Gloria Allred, der er advokat. Hun er ikke enig i Cosbys holds udlægning af sagen, skriver mediet.

»Hr. Cosbys talsmand ser ud til at forsøge at snuppe sejren på trods af Cosbys betydelige nederlag,« siger Gloria Allred og fortsætter:

»I et gammelt interview sagde Bill Cosby, at ‘man skal tro på et barn, når hun siger, at nogen befamler hende’. I denne sag viste juryen, at den troede på Judy Huth ved at give hende en erstatning på 500.000 dollar. Vi er meget, meget stolte af vores klients mod og over vores sejr over Bill Cosby,« siger Gloria Allred til Variety.

I alt har over 60 kvinder anklaget Cosby for overgreb, og med nyhedsbureauet AFPs ord er han nu i offentligheden kendt som en »beregnende serieovergrebsmand, der over fire årtier bedøvede sine ofre med sløvende medicin og alkohol, før han begik overgreb på dem«.

I en tidligere civil retssag indrømmede Bill Cosby i vidnesskranken, at han havde bedøvet en kvinde ved navn Andrea Constand med medicin, og at han også tidligere havde givet andre kvinder, han gerne ville have sex med, bedøvende piller. Det var overgrebet mod Constand, han siden blev dømt for i strafferetten, inden han tre år senere blev løsladt på grund af en procedurefejl.