Bestikkelse, politi, kidnapning – og et par dyre underbukser. Her er nogle af de opsigtsvækkende historier fra Bendtners bog

I en alder af 31 har fodboldspilleren Nicklas Bendtner allerede levet et helt liv – og lidt til. Berlingske samler her op på nogle af de historier, der er kommet frem i løbet af de seneste dage. I dag udkommer hans selvbiografi.

Nicklas Bendtners selvbiografi, »Begge sider«, udkommer tirsdag. Bogen er skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke, fordi Nicklas Bendtner normalt er fattig på opmærksomhed.

Men i dag udkommer hans selvbiografi, »Nicklas Bendtner – begge sider«, skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen, og gennem den seneste uge er det dryppet med den ene opsigtsvækkende historie efter den anden fra den 392 sider lange livsfortælling om den 31-årige angriber.

Berlingske samler her et udpluk af de historier, der er blevet beskrevet i medierne, inden offentligheden har haft adgang til bogen i sin helhed.

Ville give betjent konvolut med 100.000 kroner

Nicklas Bendtner havde en konvolut med 100.000 i inderlommen, da en betjent stoppede ham for spirituskørsel en aften i 2013. Bendtner tilbød betjenenten pengene, men fik at vide, at han skulle »holde sin kæft«. Efterfølgende blev Bendtner idømt en bøde på mere end 800.000 kroner ved byretten i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.

Vi starter med en konvolut fyldt med penge en sen aften i februar 2013.

Her var en godt beruset Nicklas Bendtner på visit i København. Angrebsstjernen var i byen med en ven og ville trille sin leasede Mercedes 150 meter ned ad gaden for ikke at skulle gå. Bendtner når dog aldrig at få tændt motoren, før en betjent banker på vinduet.

Efter at en alkoholtest afslører en promille på 1,75, får den dengang 25-årige landsholdsspiller en idé, der kunne være blevet rigtig dyr.

»Så kommer jeg i tanke om den konvolut, jeg har i inderlommen. 100.000 kroner. De er tænkt som en gave til mine forældre. »Du får dem her, hvis du lader mig slippe«.«

»Hold din kæft, lige nu,« svarer betjenten ifølge Ekstra Bladet, der har beskrevet episoden fra bogen.

Bendtner blev ikke sigtet for at forsøge at bestikke betjenten, men endte med en dom for spirituskørsel. Det bliver takseret til en bøde på 842.000 kroner og en frakendelse af kørekortet i tre år.

»Pænt ond« taxakollega ville have penge

Dommen for spirituskørsel er dog ikke Bendtners eneste møde med ordensmagten.

I september 2018 endte et skænderi om en taxaregning i København i et overfald.

Da sagen blev behandlet ved Københavns Byret, kunne man på en overvågningsvideo se den store angriber slå taxachaufføren, og da dommen skulle afsiges, blev Bendtner idømt 50 dages fængsel.

Han kunne dog afsone med fodlænke i sin lejlighed i København, blev det besluttet.

Men måske kunne Bendtner helt have sluppet for at være lænket til sin lejlighed. I bogen beskriver fodboldspilleren i hvert fald, hvordan han blev kontaktet af en taxachauffør, der tilsyneladende var kollega til manden, der blev slået. Han tilbød, at anmeldelsen kunne blive droppet, hvis Bendtner ville betale sig fri. Det fortæller B.T.

»Men det kræver, at jeg betaler nogle dadler bagom. Mange dadler,« står der i bogen, hvor manden beskrives som seende »pænt ond« ud.

B.T. har været i kontakt med Mette Grith Stage, der er advokat for chaufføren, der blev overfaldet. Hun afviser, at de skulle have kendskab til tilbuddet.

Berlingske interviewede Nicklas Bendtner i 2013. Du kan læse det interview her.

Anmeldt for at kidnappe sin søn

I bogen beskriver Nicklas Bendtner også flere af sine stormfulde parforhold. Ikke mindst den tidligere baronesse Caroline Fleming får ord med på vejen. Hun er moderen til Bendtners søn, Nicholas, der kom til verden i 2010.

Efterfølgende bliver forholdet mellem de to så koldt, at Caroline Fleming ikke vil lade sønnen være alene med sin far. En dag troppede Bendtner derfor op på Flemings adresse i London og overtalte barnepigen til at udlevere sønnen.

»Telefonen ringer, da vi sidder på en bænk i Hyde Park. »Kom tilbage med ham, lige med det samme!« råber Caroline. Det gør jeg så, men før jeg når så langt, dukker en politibil op. Jeg er blevet anmeldt for kidnapning,« skriver Bendtner i selvbiografien ifølge B.T.

Efterfølgende får den danske fodboldstjerne forklaret sig, og politiet kører Bendtner og sønnen hen til Caroline Flemings adresse, så de to kan afklare situationen selv.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Caroline Fleming, men hun har ikke ønsket at udtale sig.

Underbuksestunt til millioner

På én og samme eftermiddag scorede Nicklas Bendtner to mål mod Portugal – og to millioner kroner fra bettingfirmaet Paddy Power, der betalte angriberen for at fremvise underbukserne under EM i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eddie Keogh/Reuters/Ritzau Scanpix.

Selv om mange nok vil forbinde Bendtner med eskapader og uheldige episoder, har angriberen også markeret sig som en af dansk fodbolds største stjerner i dette årtusinde. Når han har været på toppen, har selv nogle af verdens bedste forsvarsspillere måttet kæmpe forgæves for at holde Bendtner nede.

Det kunne man ikke mindst se ved europamesterskaberne i 2012, hvor Danmark i den anden gruppekamp var kommet bagud 0-2 mod Portugal. På to mål signeret af Bendtner fik Danmark udlignet, og selv om Portugal siden endte med at vinde 3-2, var det den danske angriber, der løb med opmærksomheden.

Efter sin anden scoring hev han således op i trøjen og afslørede et par cyanfarvede underbukser med en reklame for bettingfirmaet Paddy Power på underbuksernes linning.

Bendtner blev siden straffet med en bøde på 750.000 kroner for stuntet, men alligevel kom han derfra med en klækkelig løn for aktionen. Ikke nok med at Paddy Power betalte bøden – de kvitterede også med 200.000 pund – knap to millioner kroner – som tak for hjælpen.

I byen fire gange om ugen

Nicklas Bendtner var ikke andet end en stor knægt, da han slog igennem for såvel landsholdet som i England. Med succesen fulgte pengene og et liv i overhalingsbanen.

Som 18-årig var den daværende Arsenal-angriber udlejet til Birmingham i den næstbedste række i England, og trods sin succes inden for kridtstregerne havde Bendtner også tid til at udforske nattelivet i den engelske storby.

I et uddrag af bogen, som Politiken bragte søndag, fortæller Nicklas Bendtner, at det ikke var unormalt med ture i byen lørdag, søndag, mandag og tirsdag.

»Fire dage i træk er ikke usædvanligt, og helt ærligt, så tager det overhånd. Det kan jeg godt se i dag,« skriver Bendtner i bogen ifølge Politikens uddrag.

Her kan man også læse, at Bendtner som 18-årig fik udbetalt i omegnen af 400.000 kroner om måneden efter skat. Men pengene blev brugt, lige så hurtigt som de kom ind.

»Mine forældre ved selvfølgelig ikke, hvor meget jeg brænder af, eller hvad min løn helt præcist går til, men de fornemmer, at det er løbet en smule løbsk,« skriver Bendtner ifølge Politiken i bogen.

Fallit, hvis lykken ikke vendte

Til trods for alle millionerne – både fra præstationerne på banen og udenomsindtægter som millionerne fra Paddy Power – er Bendtner på et tidspunkt i økonomisk krise.

I bogen beskriver Bendtner ifølge B.T., hvordan han engang brugte fire millioner kroner på en uge i syndens by, Las Vegas. Pengene blev brugt på spil, fest, damer og bodyguards.

Men også i London gamblede Bendtner for store summer.

En aften vandt han eksempelvis to millioner kroner. Men i en kæmpebrandert gik det anderledes. I løbet af en nat tabte han ved rouletten omkring tre en halv million kroner, skriver B.T. og citerer fra bogen:

»Det er penge, jeg ikke har. Min bankkonto er i minus, og jeg er personligt fallit, hvis lykken ikke vender. Selv lejligheden i Bushey er belånt,« skriver han.

Trods sin promille lykkedes det Bendtner at ride den økonomiske storm af. Han spiller videre for penge, han låner af kasinoet, og da han forlader stedet, er det med et underskud på 20.000 pund – cirka 200.000 kroner – der ikke er mere, end at kreditkortet kan dække.