Baum und Pferdgarten: Sofistikeret succes

Modeuge: Mary var med, da Baum und Pferdgarten viste feminin sommermode med sexet kant.

Baum und Pferdgartens show på Statens Museum for Kunst i går. <br>Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere

Kronprinsesse Mary sad på forreste række, da Baum und Pferdgarten i aftes præsenterede deres bud på forårs- og sommermoden. Iført en mørkrosa silkekjole, designet af showets hovedpersoner til en tidligere kollektion, med bredt læderbælte og øreringe fra Marianne Dulong overværede hun smilende showet, der senere på dagen af mange blev betragtet som modeugens bedste hidtil.

Rikke Baumgarten og Helle Hestehave havde inviteret på champagne og dansk design i Statens Museum for Kunst, hvor glassalen i den nye tilbygning var indrettet som modepodium. Med den grønne park udenfor som bagtæppe for scenen.

Her skabte de høje varmegrader en ufarlig, men ikke desto mindre særdeles lummer drivhuseffekt, så sveden piblede frem på panden af fotograferne, og de velklædte fashionistas, der ikke havde fået anskaffet en vifte, så ud til at ville bytte en kviltet Balenciaga eller en spritny Bottega Veneta-taske for en brise. Tilsynelanden var det så varmt, at rapperen Jokeren, der ind til nu har været en flittig gæst ved ugens shows, måtte beholde sine mørke solbriller på.

Men varmen til trods var det oplevelsen værd. De danske designere er blevet kendte for deres garcon-look inspireret af drengepiger som Marlene Dietrich tilsat feminine detaljer som flæser og pufærmer. I går viste de en kollektion præget af enkelhed i snit og detaljerigdom i design af materialet.

Tøjet var holdt i få farver - sort, hvid, beige og lysegrå - suppleret med indslag af lyslilla, lilla, himmelblå og turkis. Mens få items i limegrøn og karrygul skabte kontrast.

Mellem rækkerne blev der hvisket, at det var Baum und Pferdgartens mest kommercielle kollektion, fordi de mange knælange - nærmest kittelinspirerede - kjoler, ditto smalle capribukser, tætsiddende cardigans, bluser i lyseblå silkechiffon og A-formede sommerjakker i vil falde i de fleste kvinders smag. I modsætning til nogle af de mere kunstneriske kollektioner med overdimensionerede kalvekrøse og ridebukselår med lave taljer.

Men intet Baum und Pferdgarten show uden overraskelser. Showet tog en mere fræk drejning med detaljer i kviltet lysegråt skind som på en bolero tilsat pelskant. Desuden korte A-formede kjoler i sort læder og hotpants i blød silke. Tilbage stod som altid indtrykket af en sofistikeret stil med sensuelle særheder.

En række kjoler, toppe og nederdele var kreeret i et fedt skinnende materiale, der fik blandt andet den danske topmodel Ingrid til at se ud som om, hun vuggede af sted på podiet iført flydende kviksølv. I Baum und Pferdgartens modelaboratorium er man tæt på formlen for en feminin sommermode med sexet kant.