Barbara Streisand undskylder for sine udtalelser om Michael Jackson

»Du kan sige, at de blev »forulempet«, men disse børn, som man har hørt, de var vilde med at være der. De er begge siden blevet gift og har fået børn, så det var ikke noget, der slog dem ihjel«.

Den 76-årige sangerinde og skuespiller er kommet i modvind efter sine udtalelser til en britisk avis. foto: REUTERS/Mario Anzuoni. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Det var disse ord, bragt i et interview med den britiske avis The Times fredag, der fik Twitter på kogepunktet. Hashtagget #CancelBarbaraStreisand blev oprettet kort tid efter artiklen kom ud.

De to børn, Barbara Streisand talte om, er Wade Robson og James Safechuck, som i dag er voksne mænd, og er de to, der står frem i dokumentaren »Leaving Neverland« og fortæller, at Michael Jackson misbrugte dem seksuelt.

I interviewet til The Times siger Barbara Streisand yderligere, at hun har ondt af de to mænd, men også ondt af Michael Jackson: »Hans seksuelle behov var hans seksuelle behov, som kom fra enten den barndom, han havde, eller hans DNA«, siger hun. Hvorefter hun forklarer, at hun skyder skylden for det der skete på Jacksons ranch, Neverland, på Robson og Safechucks forældre: »Hvem ville lade deres børn sove sammen med ham?« spørger hun. Og beskriver i øvrigt Jackson som »meget sød, meget barnlig«.

Den 76-årige sangerinde besluttede lørdag at tage sine ord i sig igen, og kom med en ny udmelding, dels på sin hjemmeside, dels hos The New York Times. »Jeg er meget ked af den smerte eller den misforståelse, jeg er skyld i fordi jeg ikke valgte mine ord mere forsigtigt, da jeg talte om Michael Jackson og hans ofre«, skriver hun blandt andet. Dog vil hun ikke undskylde for sine ord om Wade Robson og James Safechucks forældre. »Den absolut vigtigste rolle som forælder er at beskytte sine børn,« gentager hun.

I »Leaving Neverland«, som havde premiere på HBO for få uger siden, fortæller de to mænd, som var henholdsvis syv og ni år, da de mødte Michael Jackson, hvordan de følte sig »specielle«, fordi sangeren var interesseret i dem. Denne interesse udviklede sig ifølge dem til, at de blev seksuelt misbrugt af stjernen, og de har begge efter hans død lagt sag an mod boet.

Michael Jackson, som var forsanger i Jackson 5. allerede som femårig, døde i 2009. Ifølge interviewet i The Times, spurgte han Barbara Streisand, om hun ville synge duet med ham på »Bad«, hans supersælgende album fra 1987, men hun sagde nej tak.

Barbara Streisand, som er kendt for sange som »Woman in love« og »Guilty« og bl.a. filmene »The Way We Were« og »Funny Girl«, giver koncert i Hyde Park i London den 7. juli i år.