Auschwitz-kunstværk i guld stjålet fra Trapholt Museum

Sydøstjyllands Politi søger nu offentlighedens hjælp til at få opklaret indbrud, der har kostet Trapholt Museum i Kolding to uerstattelige genstande, heriblandt en model af en kz-lejr i guld og en kostbar træabe.

Kunstværket er stjålet fra Trapholt Museum, som ligger i Kolding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr

Sydøstjyllands Politi søger nu offentlighedens hjælp til at få opklaret indbrud, der har kostet Trapholt Museum i Kolding værdifulde genstande. Det skriver DR Nyheder.

Genstandene er stjålet ved to forskellige indbrud. Første indbrud skete 10. december sidste år, hvor blandt andet en 30 kilo tung Kay Bojesen-abe blev stjålet fra en større Kay Bojesen-udstilling på museet.

På årets første dag var der igen indbrud på museet, tre minutter over midnat. Her blev værket »Rolexgate« af kunstneren Marco Evaristti stjålet. Værket forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz, gengivet i guld og diamanter.

Ved dette, andet indbrud formoder Sydøstjyllands Politi, at der har været to gerningsmænd. Ifølge Sydøstjyllands Politi kan det ikke udelukkes, at der er tale om de samme gerningsmænd ved begge tyverier.

Museumsdirektøren på Trapholt, Karen Grøn, er meget ulykkelig over indbruddene, og betegner værkerne som »uerstattelige«.

»Værket »Rolexgate« er skabt på baggrund af, at kunstneren hos en nazisamler fandt et glas med guldtænder fra Auschwitz, og så fik han en idé om at lave indgangen til Auschwitz-Birkenau støbt i guld,« siger Karen Grøn til DR.

»Kay Bojesen-aben er en kæmpeabe, som er en original. Den kan genskabes, men det bliver aldrig den samme. Det ville være fantastisk, hvis vi kan få offentlighedens hjælp til at få dem skaffet tilbage,« siger hun.

Hvis man har oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan Sydøstjyllands Politi kontaktes på telefon 114. DR har talt med Sydøstjyllands Politi, som for nuværende ikke har yderligere oplysninger i sagen.