August er festivalernes måned – her er otte af de bedste

AOK

To nye festivaler byder den kommende weekend på musik under åben himmel midt i København. August byder desuden på opera, unge talenter og en stor madbegivenhed, der spreder sig over hele byen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste sidder igen bag skærmen på kontoret, mens sommervejret frister uden for.

Heldigvis byder august på hele seks festivaler i København og omegn, og flere af dem starter i denne uge.

Få overblikket her.

1

Musik og langbordsmiddag på Refshaleøen

En helt ny festival O/Day Fest har meldt sin ankomst denne sommer. Den starter torsdag og har sammensat et musikprogram med både danske og internationale kunstnere.

På plakaten er blandt andre Channel Tres (USA), CHINAH (Danmark), Giolì & Assia (Italien), Jyoty (USA), TSHA (UK), Kenton Slash Demon  (Danmark), Namasenda (Sverige) og Sofia Kourtesis (Peru).

Arrangørerne har i et tidligere interview udtalt, at festivalen henvender sig til folk mellem 25-40 år og ikke varer til langt ud på natten. Her vil også være langbordsmiddage og altså mulighed for at komme hjem og sove i ordentlig tid.

Bryggeriet ÅBEN står bag festivalen, der varer i tre dage og holder til på Refshaleøen. (Foto fra tidligere festival samme sted).

2

Næsten ny festival på Tiøren

På trods af år med corona har flere kastet sig ud i at skabe nye musikbegivenheder. For eksempel AiaSound Festival, som så småt startede sidste år, og som nu folder sig fuldt ud midt i august, hvor de fleste er vendt hjem fra ferie, og vejret ofte er godt.

Festivalen finder sted på Tiøren og starter torsdag med et program, der strækker sig over tre dage. Den dansk-tanzaniske rapper KESI er en af de sangere, der går på scenen. Hans album fra 2020, »BO4L«, høstede et hav af roser, og han er et af hovednavnene på Amagers unge festival.

Oplev desuden Malte Ebert, Steve Aoke og mange flere.

AiaSound har desuden fokus på gastronomi og stræber efter at være Nordens mest bæredygtige festival.

3

Unge talenter

Copenhagen Summer Festival, som startede i søndags, er en tilbagevendende begivenhed. Den finder sted i Charlottenborg Festsal, hvor der vil være rig mulighed for at høre unge talenter, danske som internationale, optræde med klassisk musik.

Som altid uddeles årets talentpris. Det er allerede offentliggjort, at det er den 17-årige fagottist Bjarke Ramnefjell Schousboe, der modtager den. Han har spillet i Skt. Annæ Symfoniorkester og vundet guldmedalje i Berlingske Musikkonkurrence. Ham kan man opleve på festivalens sidste dag, 18. august.

 

5

Uhørt Festival

Weekenden byder også på en festival, som dyrker den nye talentmasse – dog inden for en ganske anden genre.

For 10. år i træk afholdes festivalen UHØRT på Vesterbro med nye bands, solister og dj's fra hele Danmark. Det er netop udgangspunktet for festivalen, at den introducerer musikere fra et bredt geografisk område, men inden for landets grænser.

I år optræder 42 nye danske navne herunder Sosa, der spiller hiphop og optrådte på årets Roskilde Festival, August Høyen og søskendeduon EYJAA bestående af Brynja Mary og Sara Victoria Sverrisdóttir. Singer/songwriter Esben Svane er desuden på programmet.

 

8

Opera lidt endnu

Det er ved at være sidste udkald for at høre opera ude i byen – i hvert fald i denne omgang.

Copenhagen Opera Festival varer til og med lørdag og på falderebet kan man for eksempel høre Trio Angelo i BLOX, hvor der desuden er musikworkshop for børn.

6

Gastronomi i lange baner

Den store madfestival Copenhagen Cooking fortsætter weekenden med.

Aktiviteterne foregår rundt omkring i byen, ikke mindst på Israels Plads, hvor blandt andre Torvehallerne byder ind med at hav af arrangementer.

I andre dele af byen er der denne weekend mulighed for at nyde fiskemiddag under stjernerne i Sydhavnhylde madpakken på Arbejdermuseet og komme til fællesspisning på Vesterbro.

Copenhagen Cooking

7

Søerne klædt i Street Food

Sulten kan også stilles med udstigt til vand de næste dage. Her afholdes en anden festival som led i Copenhagen Cooking.

»Street Food om Søerne« behøver næppe den store forklaring. Den varer i fire dage, hvor i alt 60 stader tager gastronomiske afstikkere til fjerne himmelstrøg og serverer gademad fra kontinenter som Latinamerika, Europa og Asien med stadeholdere som Greak Treat Food Truck, Spicy India, Slow Food Danmark, Italien Street Treats og Tacopop.

Festivalen er arrangeret i et partnerskab med Madland, som arbejder for »en bæredygtig forandring af madsystemerne i Danmark«. (Foto: Tue Søiberg).

 

8

»Stjernestunder« i Tivoli

Siden 13. august festivalen »Stjernestunder« i Tivoli suppleret de mange forlystelser. Her præsenteres frem til d. 27. en række klassiske koncerter med flere verdensstjerner.

Den britiske dirigent Edward Gardner (se foto) er en af dem, der har deltaget i det omfattende program, som også tæller georgiske Khatia Buniatishvili, ungarske András Schiff og tyrkiske Fazil Say.

Hele programmet kan læses her.