ARoS finder ny direktør efter undersøgelse om arbejdsmiljø

Rebecca Matthews afløser Erlend Høyersten, der forlod ARoS efter undersøgelse af arbejdsmiljø.

Rebecca Matthews, der tidligere har været direktør for Glasmuseet i Ebeltoft og for Aarhus Kulturhovedstad 2017, kommer nu til at stå i spidsen for kunstmuseet ARoS. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rebecca Matthews er blevet ansat som ny direktør for kunstmuseet ARoS.

Det oplyser ARoS i en pressemeddelelse.

53-årige Rebecca Matthews har flere internationale topposter inden for kunst og kultur bag sig. Senest har hun været direktør for Glasmuseet i Ebeltoft.

»Rebecca har en gedigen kunstfaglig baggrund og en betydelig ledelseserfaring i kulturbranchen,« siger Carsten Fode, bestyrelsesformand i ARoS.

»Vi er sikre på, at hun er i stand til at lede ARoS, som er et mangefacetteret kulturhus, der ud over kunst også omfatter forskning, formidling og kommercielle aktiviteter som shop, café og restaurant.«

Rebecca Matthews selv kalder det en enestående mulighed for at stå i spidsen for et af Danmarks mest markante kulturflagskibe.

»ARoS er ikke kun kendt i Danmark men også i udlandet, og jeg glæder mig til at bruge mine erfaringer og kompetencer til at udvikle museet yderligere.«

»I dag har jeg hilst på alle medarbejderne, og jeg ser frem til sammen med dem, bestyrelsen og de øvrige samarbejdspartnere at skrive de næste kapitler af museets fantastiske succeshistorie,« siger Rebecca Matthews

Rebecca Matthews starter som direktør hos ARoS per 1. januar 2022.

Siden slutningen af juni har ARoS været på jagt efter en ny direktør, efter at Erlend Høyersten valgte at fratræde som direktør for museet.

Fratrædelsen skete som følge af en undersøgelse af arbejdsmiljøet på ARoS.

Undersøgelsen, der blev foretaget af konsulentfirmaet Crecea, konkluderede, at der har været organisationsmæssige og ledelsesmæssige problemer.

Derudover har der forekommet krænkelser, konkluderede konsulentfirmaet.

ARoS ligger placeret i centrum af Aarhus. Med sine 20.700 kvadratmeter og ti etager er det et af Nordeuropas største kunstmuseer.

/ritzau/