Anne Sophia Hermansen bliver ny kulturredaktør på Berlingske

Fra 1. august bliver Berlingskes nuværende debatredaktør også kulturredaktør. Det sker for at samle de to områder og gøre dem skarpere og mere markante. En række af avisens debattører skal begynde at anmelde.

Foto: Les Kaner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske får ny kulturredaktør. Det bliver avisens nuværende debatredaktør, Anne Sophia Hermansen, som skal stå i spidsen, når de to områder nu skal føres sammen.

Det sker for, at Berlingske i endnu højere grad kan blive stedet, hvor kulturdebatten brydes og de interessante diskussioner og debatter tages op i værker og kulturelle udgivelser. Men fra den 1. august i et betydeligt mere markant og væsentligt skarpere format med stærke profiler til at anmelde.

Fremover vil det nemlig betyde, at en række af avisens kendte debattører rykker ind og bliver anmeldere. Dermed får kulturen skærpet sin nuværende profil yderligere, når anmeldelserne bliver langt mere personlige, samfundskritiske og holdningsprægede. Men også mere uforudsigelighed og mere vildskab med flere værdidebatter indenfor hele det kulturelle område bliver noget af det, som læserne kan forvente, når den 44-årige Anne Sophia Hermansen skal løfte kulturens i forvejen stærke position på Berlingske.

»Jeg glæder mig meget til at gå i gang med at udvikle de to områder og samle dem,« siger Anne Sophia Hermansen.

Skarpe profiler

»Vores debattører har kompetencerne til at anmelde, flere af dem har en universitetsbaggrund, og sammen med deres markante holdninger til kunst og kultur er jeg ikke i tvivl om, at det er et rigtigt valg.«

Det bliver en af det seneste årtis mest markante debattører i det danske mediebillede, som kommer til at udvikle og sætte sit præg på kulturdækningen.

Anne Sophia Hermansen er mag. art i litteratur- og idéhistorie og en kendt profil i den brede offentlighed. Siden september sidste år har hun været avisens debatredaktør og gennem otte år fast anmelder.

Ifølge den nye kulturredaktør skal Berlingske genopfinde sin dna indenfor kulturdækningen med knivskarpe profiler. Hun nævner Berlingskes nu afdøde teateranmelder, Jens Kistrup, som en af avisens tidligere kulturprofiler.

»Jeg kunne nævne mange flere, men min pointe er, at læserne interesserer sig for de mennesker, der står bag. Derfor vil de gerne have personlige og holdningsprægede anmeldelser. De vil gerne vide, hvad en debattør som for eksempel Eva Selsing mener og tænker om et givent kulturelt værk. Derudover vil vi gerne være mere uforudsigelige. Hvorfor skulle man ikke kunne få Eva Selsing til at anmelde en koncert med Nik & Jay og give sin helt personlige kommentar til den oplevelse, hun har haft?«

Linse Kessler og Sylfiden

Anne Sophia Hermansen understreger, at der fremover ikke bliver flere anmeldelser end i dag, men at de til gengæld vil blive prioriteret skarpere. Samtidig bliver der ikke »noget med fine fornemmelser«, som hun siger. Det bliver både lav- og højkultur, som Berlingske fortsat skal dække.

»Når Linse Kessler udgiver en ny bog, så anmelder vi den. Det gør vi også med en ny udstilling på Louisiana, ligesom vi er med til premieren på Sylfiden.«

Blandt noget af det, kulturen vil opprioritere fremover, er byrum og arkitektur.

Ifølge ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, anser man på Berlingske anmeldelser for at være en værdipolitisk genre i lige så høj grad som en guide til kulturforbrug for læserne.

»Vores kultur- og værdipolitik er en hjørnesten, derfor skal værdidebatten styrkes i den løbende kulturdækning. I forvejen er vi nået rigtig langt ved også have gjort vores kulturstof mere nyhedsorienteret de seneste par år. Nu skal vi videre fra den position, vi har fået skabt, og det gør vi ved at samle kultur og debat i et fælles område med Anne Sophia Hermansen som redaktør.«

Berlingskes nuværende kulturredaktør Lars Rix vil fremover være nyhedsredaktør for kulturen med ansvar for den nyhedsmæssige del af kulturdækningen.