Anna Bro: Pilou læser alt, hvad jeg skriver

27. februar var der premiere på dramatikeren Anna Bros forestilling »Det mørke net« på Det Kongelige Teater. Hendes kæreste, Pilou Asbæk, er den første, der læser alt, hvad hun skriver.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil gerne læse
»The first bad man« af Miranda July, der også er filminstruktør og manuskriptforfatter. På sin hjemmeside opfordrer Miranda July brugerne til at løse kreative opgaver. Hun viser, at nettet kan bruges meget kreativt i nogle communities.

Jeg vil gerne møde
den islandske kunstner Björk. Jeg ville bare gerne iagttage hende, når hun arbejder. Hun er så teknisk overlegen, en fantastisk producer. Og ja, en rigtig dygtig håndværker. Jeg behøvede ikke at tale med hende, bare se hende arbejde i studiet.

Jeg træner
ikke ret meget. Jeg har et medlemskab til et yogacenter, men jeg får ikke rigtig brugt det. Jeg bevæger mig, når jeg danser med min lille datter i vores lejlighed, så skruer vi helt op for musikken. Og så bevæger jeg mig i løbet af dagen på andre måder.

Min bedste madoplevelse
har jeg ikke rigtig nogen af. Og er hele den der madkultur ikke gået bersærk? For nylig kom min kæreste spontant hjem fra Italien, hvor han arbejder i øjeblikket. Vi spiste sushi og så tegnefilm med vores datter. Det var en madoplevelse for mig.

Det næste, jeg køber
er nogle små premieregaver til skuespillerne og holdet bag »Det mørke net«. Man plejer at give en lille gave på premieredagen. Jeg håber, jeg kan finde nogle mini-hårspray, de har en betydning i stykket.

Jeg vil gerne rejse til
Sierra Leone, hvor en af mine bedste venner arbejder. Men min familie synes ikke, det er en god ide i øjeblikket pga. ebola. Min ven flytter senere til Ghana, det kan være, jeg besøger ham der. Jeg har aldrig været i Afrika.

Det næste, jeg køber
er en »t«-tast til min MacBook. Den kan godt skrive t, men tasten mangler, og det er jo lidt irriterende, når man lever af at skrive.

Min største last
er kaffe. Vi har en lokal café, hvor jeg er storkunde og henter »to go« kaffe. Det er jo noget med at give mig selv en belønning, noget der sker oppe i hjernecentret. Men det er jo bare kaffe og i virkeligheden ret åndssvagt.

Det bedste råd
jeg har fået, var fra filmklipperen My Thordal. Hun sagde engang: Husk, at alt er i faser. Det tænker jeg tit på, og det kan jo bruges og passer i hele livet.

Det menneske,
der har gjort størst indtryk på mig, er min kæreste, Pilou Asbæk. Han er den første, der læser alt, hvad jeg skriver ... jeg tror ikke, jeg har lyst til at uddybe, hvorfor han har gjort så stort indtryk på mig.

Hos andre mennesker
sætter jeg pris på humor. Det behøver vel at mærke ikke at være min humor. Men humor generelt kan bringe mennesker tættere på hinanden. Når sekter og religioner for eksempel går for langt, forsvinder humoren og ironien, også hos dem, der står for noget andet. Humoren er helt fraværende, og man fjerner sig i stedet fra hinanden.

Jeg slapper bedst af med
at høre podcast. Det er i hele digitaliseringen det bedste, der er opfundet. Jeg hører podcast fra New York Times »Book review«, min helt store hobby er litteratur. Jeg hører også »Stuff You Should Know«. Det kan være om, hvordan solen fungerer, om alkoholisme, om modellervoks, om alt muligt.