Amerikansk top-dj spiller på københavnsk festival i august

Festivalen Karrusel på Refshaleøen annoncerer en række dj's og en karrusel fra 50'erne, som festivalgæsterne kan benytte natten lang.

Marea Stamper alias The Blessed Madonna er kendt for en kønsneutral fremtoning og kamp mod homofobi og diskrimination i det hele taget. Her ses bemeldte madonna under en koncert ved Sonar Electronic Music Festival i Barcelona i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Quique Garcia/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af klubverdenens topnavne kommer til København i august, når den elektroniske festival Karrusel finder sted på Refshaleøen. Det oplyser selvsamme Karrusel i en pressemeddelelse.

Det er den amerikanske dj, der tidligere gik under kunstnavnet The Black Madonna, men som nu kalder sig The Blessed Madonna, der skal spille for festivalens op til 4.000 publikummer.

Bag kunstnernavnet gemmer det borgerlige navn Marea Stamper sig. Hun har lidt af et cv, idet hun har samarbejdet om remixes af nogle af tidens største popartister som Dua Lipa, Georgia og Robyns sange, ligesom hun i 2016 blev kåret til årets dj af magasinet Mixmag.

I nedenstående Blessed Madonna-remix kan du høre, hvad dj'en har gjort med svenske Robyns kæmpehit »Indestructible«.

Marea Stamper er også kendt for sine inkluderende optrædener, hvor den traditionelle afstand mellem dj og publikum mindskes, og for en kønsneutral fremtoning og kamp mod homofobi og diskrimination i det hele taget.

Som nævnt kaldte Stamper sig oprindelig The Black Madonna med henvisning til de udbredte ikoner, hvor Jomfru Maria er afbilledet med sort hudfarve.

Et af disse ikoner – Montevergines Madonna – bliver i øvrigt af flere betragtet som LGBT-personers skytshelgen, fordi hun ifølge en 750 år gammel historie skulle have hjulpet et mandligt, homoseksuelt par, som blev forfulgt.

1.300 underskrivere af en underskriftsindsamling mente dog, at selvom den sorte Madonna er elsket af katolikker verden over, så har ikonerne en særlig betydning for sorte katolikker i USA, Caribien og Latinamerika.

I Polen er en sort madonna med en regnbueglorie blevet symbol på modstanden mod undertrykkelsen af lgbt-personer i det katolske land. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix.

Derfor annoncerede Marea Stamper i et Instagram-opslag, som man kan læse i bunden af artiklen, at hun tog navneforandring til The Blessed Madonna.

Dem kan du opleve på festivalen

Udover The Blessed Madonna spiller også belgiske Charlotte de Witte, russiske Inga Mauer og australske Mall Grab.

Inga Mauer fra Sankt Petersborg i Rusland er kendt for sin kompromisløse tilgang til techno og housemusik samt en rå og industriel lyd, skriver Karrusel i pressemeddelelsen, mens Mall Grab er bannerfører for genren »outsider house«, der består af »rå og hårdtpumpende low fi-produktioner«.

Arrangørerne er de samme, som afholder Distortion, og de skriver om den tre dage lange festival:

»Festivalen kan huse cirka 4.000 personer per dag fordelt på to sektioner. Festivalen finder sted på et ugenert grønt område på Refshaleøen. I dag tilføjes der en ny mindre DJ-orienteret scene til festivalen. Festivalpladsen udvides, så man i endnu højere grad kan gå op opdagelse og – ikke mindst – tage sig en tur i en ægte 50’er-karruselforlystelse i metal, som spinner hele natten i trætoppene over dansegulvet.«

Billetsalget er i gang på Karrusel.dk.

Karrusel finder sted 26. til 28. august på Refshaleøen.