Amerikansk komiker anklagede Netflix for diskrimination. Nu har parterne indgået et forlig

Mo'Nique mente, at streamingtjenesten systematisk underbetalte sorte kvinder.

»Vi bekymrer os dybt om inklusion, lighed og mangfoldighed og tager enhver beskyldning om diskrimination meget alvorligt,« skrev Netflix som svar på komikeren Mo'Niques anklager om forskelsbehandling. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske komiker og skuespiller Monique Angela Hicks – bedre kendt som Mo'Nique – har indgået et forlig med Netflix efter at have anklaget streamingtjenesten for systematisk at underbetale sorte kvinder.

Det skriver The Guardian.

Sagen startede i 2017, hvor Netflix første gang rakte ud efter Mo'Nique. Det skete på et tidspunkt, da Netflix valgte at satse mere på standup. Forhandlingerne nåede dog ikke langt, da den Oscar-vindende skuespiller ikke ville gå med til, hvad hun selv betragtede som et lavt forhandlingstilbud: 500.000 dollar for et show af en times varighed, som Netflix ville have fuld kontrol over - herunder ophavsretten. Hun kaldte tilbuddet »diskriminerende«, og det førte til, at Netflix droppede forhandlingerne.

Mo'Nique sagsøgte efterfølgende Netflix. Hun anklagede streamingtjenesten for systematisk at underbetale sorte kvinder og henviste til millionaftaler med komikere som Dave Chappelle, Chris Rock og Amy Schumer, som angiveligt blev betalt op mod 26 gange mere, end hvad hun selv blev tilbudt.

I en erklæring, der blev afgivet i november 2019, afviste Netflix afviste anklagerne:

»Vi bekymrer os dybt om inklusion, lighed og mangfoldighed og tager enhver beskyldning om diskrimination meget alvorligt,« lød det Netflix:

»Vi mener, at vores første tilbud til Mo'Nique var rimeligt – og det er derfor, vi vil kæmpe mod denne retssag.«

Komikeren og skuespilleren Mo'Nique, med det borgerlige navn Monique Angela Hicks, har  indgået et forlig med Netflix, efter hun havde anklaget streaminggiganten for at diskriminere hende og andre sorte kvinder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kevork Djansezian.

Mo'Nique hævdede på sin side at Netflix overtrådte Californiens lov mod diskrimination på arbejdsmarkedet og dets borgerrettighedslove. Hun valgte at offentliggøre løntilbuddet og opfordrede til en boykot af Netflix.

»Jeg havde et valg at træffe,« sagde Mo'Nique efter søgsmålet i et opslag på sin Instagram-konto:

»Jeg kunne acceptere, hvad jeg følte var løndiskrimination, eller jeg kunne slås for dem, der kom før mig, og dem, der vil komme efter mig. Jeg valgte at slås.«

Netflix har ikke kommenteret sagen.