Alternativt fritidshus? Køb et engelsk slot for 5 mio. kroner

Er danske sommerhusområder for banalt? Så er et lystslot i England måske en mulighed - og lige nu har du chancen for at erhverve et til en rimelig pris.

Hvis du altid har drømt om at eje dit eget engelske slot, har du måske chancen nu. Minislottet Molly’s Lodge (Mollys Hytte), som ligger i den idylliske landsby Long Compton i Warwickshire, er nemlig blevet sat til salg. Prisen? Kun 550.000 pund – eller omregnet til danske sedler ca. 5 mio. kroner. Det vil sige cirka samme prisniveau som en nyrenoveret, 3-værelses lejlighed i en fashionabel Københavnerbydel som Nordhavn, hvor kvadratmeterprisen ofte er et godt stykke over 50.000 kroner.

Et ildsted i støbejern

Selv om slottet kun har to soveværelser og en stue, er den victorianske grandeur på plads: De sprossede vinduer fra 1700-tallet, ildstedet i støbejern og vindeltrappen bidrager til den fornemme stil, og naturligvis mangler der heller ikke hverken et lille tårn eller små spir.

Med i prisen følger også en dobbelt garage, en sø, en frugthave samt en hønsegård. Mon ikke man kunne vænne sig til at tilbringe sine ferier i foråret og sommeren her bag den lave slotsmur, omgivet af grønne træer og kaglende høns?