Alec Baldwin skal interviewe Woody Allen: »Jeg er fuldstændig ligeglad med andres spekulationer«

Tirsdag eftermiddag skal skuespilleren Alec Baldwin interviewe filminstruktøren Woody Allen. De er begge stærkt kontroversielle figurer.

Under en filmoptagelse affyrede Alec Baldwin i oktober en pistol, som burde have været ladt med løse patroner. Men der blev alligevel affyret et projektil, der ramte Halyna Hutchins, som døde, og Joel Souza, der overlevede.   Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP Photo/Santa Fe Sheriff
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er to kontroversielle men berømte filmfolk, der mødes tirsdag eftermiddag dansk tid.

Alec Baldwin skød og dræbte i fjor ved et uheld filmfotografen Halyna Hutchins, mens Woody Allen i fjor igen blev anklaget for at have begået seksuelle overgreb på hans og Mia Farrows adoptivdatter, Dylan Farrow. Allen har siden anklagerne første gang kom frem i 90erne benægtet at have begået overgreb på Dylan Farrow.

Alec Baldwin skal nemlig interviewe Woody Allen, fortæller han i et opslag på Instagram.

»Lad mig sige med det samme. Jeg har ingen interesse i folks fordømmelse eller højhellige opslag her. Jeg er selvfølgelig en person, som har sine egne holdninger og jeg kunne ikke være mere ligeglad med andres spekulationer,« skriver Alec Baldwin.

Han henviser til dokumentarserien om Woody Allens angivelige overgreb på Dylan Farrow, som HBO har produceret, og skriver videre, at han ikke mener, at rettergange skal føres ved hjælp af dokumentarfilm.

Dokumentarserien hedder »Allen vs. Farrow«, og den godtgør ifølge mange anmeldere, at overgrebet skete. Flere påpegede dog, at serien er ensidig i sin fremstilling af sagen, skrev Berlingske sidste år.

I »Allen vs. Farrow« er der blandt andet en hjemmevideo, hvor den dengang 7-årige Dylan Farrow taler om det angivelige overgreb, kort efter det skal have fundet sted.

Woody Allen og hans nuværende hustru Soon-Yi Previn udsendte en erklæring, hvori de skrev, at filmen var et »karaktermord fyldt med løgn«.

»Som det har været kendt i årtier, er disse påstande falske. Flere instanser har undersøgt dem og fundet ud af, at uanset hvad Dylan Farrow tror, så er der aldrig forekommet et overgreb,« skrev Allen og Previn sidste år.

Fra venstre mod højre: Greta Gerwig, Woody Allen, Penelope Cruz og Alec Baldwin. Billedet er fra et pressemøde i forbindelse med filmen »To Rome With Love« fra 2012, som Allen instruerede, og som de alle medvirkede i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix.

I Alec Baldwins Instagram-video, hvor han annoncerer interviewet, siger Baldwin: »Jeg elsker dig, Woody«. Interviewet kan ses på Alec Baldwins Instagram-konto klokken 16.30 dansk tid.

Efterforskningen af skudulykken under filmoptagelserne til »Rust«, hvor Alec Baldwin skød og dræbte Halyna Hutchins, er stadig i gang. Det samme er en retssag, hvor Baldwin og syv andre producenter på »Rust« er sagsøgt for Hutchins' død. Sagen er anlagt af Halyna Hutchins' familie.