Alec Baldwin siger, at han aldrig trykkede på aftrækkeren: Oplysninger fra FBI fortæller en anden historie

Filmstjernen Alec Baldwin havde for næsten et år siden den pistol i hånden, der dræbte filmfotografen Halyna Hutchins. Siden har Baldwin afvist, at han trykkede på aftrækkeren, men nye oplysninger fra FBI fortæller en anden historie.

Alec Baldwin er blandt andet kendt for »The Departed« og »Mission Impossible«-filmene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evan Agostini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ukrainske filmfotograf Halyna Hutchins døde 21. oktober af et skud affyret fra en pistol under indspilningen af film i den amerikanske stat New Mexico.

Bag pistolen stod skuespilleren Alec Baldwin. Men han trykkede aldrig selv på aftrækkeren, fortalte han til mediet ABC News.

»Jeg ville aldrig rette en pistol mod nogen og trykke på aftrækkeren. Aldrig.«

Det viser sig dog ikke at være helt rigtigt.

En række undersøgelser, som forbundspolitiet FBI står bag, viser nemlig en anden historie. Pistolen, som Baldwin havde i hånden, kunne nemlig »ikke være blevet affyret uden et tryk på aftrækkeren,« skriver ABC News om en ny rapport fra FBI.

De nye oplysninger har fået New Mexicos retsmedicinere til at foretage endnu en undersøgelse. Rapporten slår fast, at drabet bedst kan »klassificeres som et uheld,« skriver Sky News.

Drabet, der skete under optagelser til filmen »Rust« på en ranch i Santa Fe, fik stor medieopmærksomhed fra det sekund, braget lød. Flere kendte skuespillere var i medierne for at kommentere episoden.

Blandt andet langede skuespilleren John Schneider ud efter sin Alec Baldwin.

»Der findes ikke en verden, hvor pistoler affyrer sig selv. Halyna Hutchins er død, og hendes familie får ikke en undskyldning eller retfærdighed. De får ikke engang nogen svar,« udtalte han ifølge New York Post.

Mary Carmack-Altwies, der er Santa Fes offentlige anklager, har i stedet været ude at forsvare stjerneskuespilleren.

»Du kan trække hammeren tilbage uden at trykke på aftrækkeren eller låse den. Hvis du trækker den delvist tilbage, låser den ikke, så hvis du slipper den, kan slagstiften alligevel ramme kuglen,« har anklager Mary Carmack-Altwies sagt ifølge Vanity Fair.

Alec Baldwin har selv været ude at sige, at han troede, det var en såkaldt »cold gun« – en pistol der er sikker at bruge i nærheden af andre under filmoptagelser. Det skriver Variety.

Nu er FBI så kommet med et svar på netop spørgsmålet om, hvorvidt Alec Baldwin trykkede på aftrækkeren.

Der er endnu ingen, som officielt er blevet sigtet i sagen. Efterforskere i sagen mangler fortsat telefonoptagelser fra Alec Baldwins telefon, skriver ABC News.