Advokatfirma indbringer ombrust Jes Dorph-kendelse for domstolene

Norrbom Vinding er uenig i Advokatnævnets kritik af den undersøgelse, advokatfirmaet har lavet af Jes Dorph-Petersens krænkelsessager. Derfor skal domstolene nu afgøre sagen.

Jes Dorph-Petersen fotograferet på Kongens Nytorv i København. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dramaet om den omdiskuterede advokatundersøgelse, der fældede tv-vært Jes Dorph-Petersen, er ikke slut, for nu vil advokatfirmaet Norrbom Vinding have domstolene på banen.

Det skriver mediet AdvokatWatch.

Norrbom Vinding fik i sidste måned kritik af Advokatnævnet i sagen og fik en bøde på 20.000 kr. for brud på god advokatskik. Men nu indbringer advokatfirmaet kendelsen for domstolene.

Advokatnævnets konklusion er Norrbom Vinding »af flere grunde ikke enig i,« skriver advokat Yvonne Frederiksen, der stod for undersøgelsen, på advokatfirmaets hjemmeside.

»Og det er endvidere vores opfattelse, at den skaber tvivl i forhold til fremtidige processer på dette område,« tilføjer hun.

Norrbom Vinding hæfter sig i øvrigt ved, at et mindretal på seks ud af 15 af advokatnævnets medlemmer ikke fandt anledning til kritik af undersøgelsen.

»På denne baggrund valgte vi i sidste uge at indbringe kendelsen for domstolene. Vi har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt,« slutter Yvonne Frederiksen.

Jes Dorph-Petersen blev fyret fra TV 2 tilbage i januar, efter Norrbom Vindings undersøgelse afdækkede to krænkelsessager fra 2001 og 2003.

Den nu tidligere tv-vært havde klaget over tre forhold i forbindelse med undersøgelses, og Advokatnævnet gav Norrbom Vinding kritik for det ene. Nævnet mente således, at Yvonne Frederiksen ikke havde oplyst tilstrækkeligt om, hvilke bestemmelser eller lovgivning Jes Dorph-Petersen skulle have overtrådt.