9 måder at starte en samtale på

Scorereplikker har ikke det bedste ry - og med rette. Men faktisk er det ikke så svært at komme i kontakt med en kvinde uden at virke pinlig eller plat. Her er lidt hjælp til replikker, som virker.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske hjemmeside AskMen.com har lavet en liste med ideer til at få en kvindes opmærksomhed. Se nogle af forslagene her: 

1. 'Hej!'

Sig hej til hende. Det er enkelt og lige til. Et simpelt "hej" er den mest naturlige måde at komme i kontakt med en kvinde på.

Husk på, at attraktive kvinder hører den ene scorereplik efter den anden, men et 'hej' kommer faktisk ikke over læberne hos mændene så tit. Så prøv det.

 

2. 'Skål!'

Denne her er også ganske enkel. Er du på en bar eller lignende, er en af nemmeste måder at komme i kontakt med på bare at løfte glasset og sige 'skål'.

Ifølge AskMen.com er det simpelt, ikke særlig truende, høfligt, og det kan bane vejen for en samtale.

 

3. Start en samtale om noget eller nogen omkring jer

Det er næsten lige meget, hvor du er, så er der altid nogen eller noget at snakke om. Måske der er nogle, der har taget noget mærkværdigt tøj på, nogle der opfører sig åndssvagt eller nogle, der slås.

Brug, hvad der sker omkring dig, og kom med en lidt kæk bemærkning.

 

4. Bed om hendes mening

Det er virkelig en samtale-starter at spørge en kvinde om hendes mening om et bestemt emne. Ifølge AskMen.com er det især en god fremgangsmåde, hvis du forsøger at komme i snak med en gruppe af kvinder.

Tricket er at få det til at se ud som om, du faktisk er interesseret i at få kvindernes syn på en sag. Hvis spørgsmålet er charmerende nok, er det de færreste kvinder, der ikke springer på chancen for at svare.

5. Overvej nogle sjove og interessante historier på forhånd

Det er altid godt at have et par interessante og unikker historier i ærmet, når du bevæger du ud for at finde kvinden i dit liv.

Her er det vigtigt at have tænkt over historierne, inden du går ud, så du ikke skal sidde og lede længe efter det rigtige at sige, når først du sidder over for kvinden.

Det er godt, hvis det er historier, der starter à la: "Der skete det mærkeligste for mig i morges, du tror, det løgn..." Hvis du fortæller historien godt, vil hun være vild for at høre mere.

Men husk, at det du fortæller selvfølgelig skal stille dig i et godt lys - gerne som selvsikker og humoristisk og ikke arrogrant.

På næste side er der flere gode måde at kickstarte samtalen på ... 

 

6. Spil er altid en vinder

Tro det eller ej: Et slag kryds og bolle er ifølge AskMen.com aldrig af vejen, når man forsøger at få en kvindes opmærksomhed og starte en samtale. Andre spil og lege er også gode.

Et eksempel er ifølge AskMen.com, at du befinder dig på en cafe eller bar og spotter en kvinde, som du gerne vil i kontakt med. Start et spil kryds og bolle på din serviet og få tjeneren til at overbringe hende servietten. Så har I  måske startet en lille dyst, og senere kan I starte en samtale.

 

7. Væd om noget

Pointen her at at blive ved med at holde kontakten til kvinden hele aftenen. Lav et væddemål, f.eks. om at du vil huske hendes navn hele aftenen, og hvis du glemmer, giver du en drink. Og det samme gælder for hende.

Resten af aftenen vil I så jævnligt sige hinandens navne og indlede samtaler på den måde.

Du kan selv finde på andre oplagte væddemål afhængig af situationen.

 

8. Observér og kritisér de andre mænd, der prøver at komme i kontakt med hende

Hvis du ser en anden mand, som fejler fælt i forsøget på at komme i kontakt med en kvinde, kan du gå hen til kvinden efterfølgende og spørge hende: "Nåh, hvordan klarede han sig så?"

Det vil - ifølge AskMen.com - ofte få hende til at grine, og hvis du så kommenterer og kritiserer hans stil, kropssprog osv. vil du kommunikere de rigtige ting til hende på en sjov måde.

 

9. Lok hende ind med jeres samtale

Her handler det om at få kvinden til at komme til dig, ved at hun overhører en samtale mellem dig og dine venner.

Sådan gør du: Sørg for at hun er så tæt på, at hun kan høre, hvad I snakker om. Kom med en kommentar, som en høj nok til, at hun ikke kan undgå at høre den. Den skal gerne være så interessant eller provokerende, at hun bliver nødt til at høre mere.

Et muligt bud fra AskMen.com er at sige: "Jeg tror, alle kvinder gør det i hemmelighed." Sådan en kommentar bliver hun ofte nødt til at få uddybet, og samtalen kan komme i gang.

Fik du læst:

Ti trin til en god smalltalk
Kvinders største dating-fejl
Fem tegn på at du er for rar, mand
7 ting kvinder tænder på hos mænd
8 tegn på, at du dater en taber
Fem overraskende ting kvinder tænder på