5 genveje til at give et godt førstehåndsindtryk

At møde nye mennesker kan være en kikset affære, hvis man ikke forstår sig på samtalekunst og pli. Læs her hvordan du bedst "sælger" dig selv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første blik. De første ord. Eller det første håndtryk.

Alt sammen menneskelige møder, der kan få fatale konsekvenser for dit liv. Møder, som du sandsynligvis ofte ville ønske havde forløbet anderledes.

Læs her, hvad du ifølge askmen.com med fordel kan gøre, når du møder nye mennesker.

 

1. Klæd dig pænt på

Hvor overfladisk det end kan virke, er dit tøj en væsentlig del af de signaler, du udsender til verden. Både forretningsmæssigt og privat er dit tøj en stor del af dit ydre brand, så det kan ofte godt betale sig at overveje, hvad du tager på. Alternativt kan den person, du møder, have dømt dig på forhånd – før I overhovedet har fået talt sammen.

2. Tal tydeligt

Det lyder simpelt, men når du møder andre mennesker, er det afgørende, at du taler tydeligt. Kun få ting kan irritere som mennesker, der kommer mumlende igennem livet – og de samtaler, vedkommende fører. Skal du gøre et godt førstehåndsindtryk, kan du også med fordel efterlade havnearbejdersproget derhjemme og koncentrere dig om at tale grammatisk korrekt.

3. Brug personens navn i samtalen

Når du møder et andet menneske, kan du gøre jeres samtale mere personlig ved at bruge vedkommendes navn i samtalen, dog uden at være omklamrende. Det signalerer, at du er opmærksom på personen, da du giver vedkommende nok opmærksomhed til at huske hans eller hendes navn fra begyndelsen. En bonus ved at bruge et andet menneskes navn med det samme er, at du selv efterfølgende vil have nemmere ved at huske personen. Det øger dine chancer for at kunne huske navnet, næste gang I mødes. Og derved er vejen banet for at kunne imponere ved næste møde.

4. Undgå dårlige jokes

Humor er ligeså befriende en størrelse, som det kan være et problematisk socialt tiltag. En joke kan løsne op for en trykket stemning og være en menneskelig isbryder. Men ved mødet med nye mennesker kan kiksede vittigheder også være et sandt mareridt. I værste fald forsøger du dig med jokes, der falder i så dårlig jord, at du selv kommer til at fremstå som en menneskelig fadæse. Risikoen for at fornærme eller virke usmart er nemlig i høj grad til stede.

5. Vær en god lytter

I dit første møde med et andet menneske er det høfligt at være opmærksom på vedkommende og signalere, at du lytter efter, hvad der bliver sagt. Helt konkret kan du nikke forstående og holde god øjenkontakt med personen. Derudover er det god stil at spørge ind til det, vedkommende taler om. Og så er det helt afgørende, at du ikke giver dig i kast med at afbryde, når personen taler. Gør du det, signalerer du, at du er en egocentreret person med forkærlighed for din egen navle.

Læs også: