I flere år har 31-årige Fie Oppenhagen Arildsen indviet sine 20.000 følgere på Instagram i sin hverdag med livmoderhalskræft i stadie fire.
Hun har fortalt om blodtransfusioner og om at mildne sine smerter med cannabisolie, delt et billede af sig selv uden hår på hovedet og holdt foredrag om vigtigheden af at leve i nuet.
Under coronanedlukningen har hun været selvisoleret på Møn og medvirket i et interview i Politiken, hvor hun fortæller, at vaccinen for hende er et spørgsmål om liv og død, ligesom Kræftens Bekæmpelse har benyttet hende som en stemme i kampagnen »Ung Kræft«.
Fie Oppenhagen Arildsen blev fremhævet som et menneske, som formåede at se lyst på tilværelsen og omfavne hverdagen trods sin begrænsede tid tilbage at leve i, og rundtomkring blev danskere inspireret til at følge hendes eksempel, hylde livet og lade ting i småtingsafdelingen passere.
Hun har blandt andet medvirket i en bog og holdt foredrag herom.
Men Fie Oppenhagen Arildsen har ikke på noget tidspunkt været kræftsyg, fortæller hendes familie nu.
I stedet er hun psykisk syg.
Det skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med familien.
»Vi er midt i en personlig- og familietragedie. Fie har nu erkendt over for sig selv og os, hendes familie, at hun ikke er eller har været diagnosticeret med cancer,« skriver familien til Ekstra Bladet.
Fie Oppenhagen Arildsens profiler på sociale medier er lukket ned, og familien er i gang med at finde ud af, hvad der er op og ned i de historier, der er blevet fortalt i årevis.
»Vi kender ikke omfanget endnu, men vi må forvente, at det meste af det, hun har fortalt, ikke er rigtigt og er en følge af psykisk lidelse,« skriver de til Ekstra Bladet:
»Vi er som familie dybt berørt, og mange spørgsmål melder sig. Som en kærlig og tillidsfuld familie er vi dybt rystede over, at vi ikke gennemskuede den reelle sygdom.«
Fie Oppenhagen Arildsen er ikke den første, som opdigter et sygdomsforløb og fortæller om det på sociale medier.
Tilbage i 2015 skrev 21-årige Clara Maria om sit kræftforløb på profilen Kemoland.
I et opslag blev det fortalt, at denne Clara Maria nu var død, men efterfølgende begyndte spørgsmål om profilens ægthed at florere.
Aalborg Universitetshospital havde ikke kendskab til patienten, og profilens følgere fandt ud af, at Clara Maria havde fundet sine billeder rundtomkring på internettet.
Det fik blandt andet sanger Mads Langer, som havde dedikeret sangen »Song for Clara« til Clara Maria, til at bekendtgøre, at han var blevet spundet ind i en usand historie, hvorfor han valgte at omdøbe sin sang til »Dancing Away from the End«.