Verden

Tre divaer i kamp om samme hovedrolle

En trio af grandes dames har aflyst deres hidtidige venskab og er gået ind i en indbyrdes kamp om en rolle, der i givet fald vil blive deres livs højdepunkt hovedrollen i Andrew Lloyd Webbers nyindspilning af musicalen Sunset Boulevard. De tre er MARYL STREEP, 58 år, dobbelt Oscar-vinder, GLENN CLOSE, 60 år, og BARBRA STREISAND, 65. Andrew Lloyd Webber, der selv komponerede musikken til sin udgave af 1950-filmklassikeren, siger til The Sunday Times, at de alle tre er i søgelyset. Streep, der betragtes som en af sin generations fineste skuespillere. Hun indspiller i øjeblikket hovedrollen som Donna i en ny filmversion af Abba-musicalen »Mamma Mia!« Streisand, også dobbelt Oscar-vinder, selvsikker after succesen med sin verdenstourné, ligger som nummer tre i kapløbet. I spidsen er Glenn Close, stjernen fra »Fatal Attraction« og »Dangerous Liasons«. Hun har fem gange været nomineret til en Oscar.

Da Richards fik hul på kokosnødden

KEITH RICHARDS, Rolling Stone-guitaristen, faldt som bekendt ned fra en kokospalme på Fiji-øerne, blev fløjet til hospital på New Zealand, fik boret hul i hjerneskallen og gennemgik en hjerneoperation. I dag, et år efter, har Mojo-Magazine spurgt ham, hvordan han ser på ulykken, nu hvor han har haft tid til at tænke over den. Svaret lød: »Jeg sidder ikke mere oppe i træer«.

Ugens familiestrid

EN SICILIANSK MOR fra Caltagirone har konfiskeret sin søns gadedørsnøgle, beslaglagt hans kommunale tilskud og taget ham med på politistationen. »Min søn respekterer mig ikke. Han fortæller mig ikke, hvor han går hen og kommer alt for sent hjem om aftenen«. I følge avisen La Sicilia har han fortalt politiet, at hans mor ikke gav ham lommepenge nok og er en dårlig kok. Sønnen er 61 år.

Hvad pensionistens skab gemte

To kinesiske porcellænsvaser, 11 tommer høje, fundet hos en enlig britisk pensionist, da han skulle på plejehjem, var forleden på auktion, vurderet til 3.300 kr. Vaserne viste sig at være fra KEJSER QIANLANs tid (1736-1798) og menes plyndret fra kejserpaladset under Boxer-revolutionen i 1901. Hammerslaget lød på 8.360 mio. kr.

Pubs og duften af jeg ved ikke hvad

BRITISKE PUBS tager nu forholdsregler til at forbedre klimaet i deres lokaler. Efter tobaksforbudets indførelse har det vist sig, at hvor tobaksrøgen hidtil har camoufleret klimaet, er duften af øl, sved, fugt og mugne madretter altfor fremherskende. Derfor har et firma som Mitchells og Butlers, der kontrollerer 2.000 pubber, planer om at blæse dufte af læder, havluft og nyslået græs ind i lokalerne. Under overvejelse er også en parfumeduft af . . . tobak!