18 timer i døgnet i 55 dage har Lasse helt alene taget åretag på åretag. Nu er han et mulehår fra land

Lasse Wulff Hansen nærmer sig lige nu den caribiske ø Antigua. Hvis alt går vel, vil han i løbet af lørdag tage det sidste af mange åretag og gå på land som den første dansker, der nogensinde har roet alene over Atlanterhavet.

34-årige Lasse Wulff Hansen roede ud fra den spanske ø La Gomera for at tilbagelægge en distance på ca. 5.000 kilometer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lasse Wulff Hansen nærmer sig den allersidste del af sin ensomme rejse i robåd over Atlanten. Men selvom der i skrivende stund »kun« er i omegnen af 25 kilometer tilbage af i alt 5.000 kilometer, så er det ikke en slentretur en forårsdag i maj, Lasse Wulff Hansen mangler at præstere.

»Det er en mand, der lige nu har roet uafbrudt omtrent 18 timer i døgnet i 55 dage. Han har nok tabt sig mellem 25 og 30 kilo. Det er altså den her søvnberøvede udmarvede krop, der skal klare det sidste,« siger Sanni Wulff Hansen, der er Lasse Wulff Hansens kone, og som ejer af træningscentret The Wolfpack Gym i København. Hun er desuden stærkt involveret i de mange opgaver knyttet til sin mands rejse, hvor han som første dansker nogensinde ror alene over Atlanten.

Lasse Wulff Hansen, der er premierløjtnant og underviser på Hærens Officersskole, kommer med al sandsynlighed ind til den caribiske ø Antigua lørdag om formiddagen lokal tid – med fem timers tidsforskel bliver det til lørdag eftermiddag dansk tid.

Sanni Wulff Hansen lægger løbende opdateringer op på Lasse Wulff Hansens Instagram-profil »Oceanwarrior.dk«, og så vil hans ankomst til havnen i Antigua blive livestreamet på Atlantic Campaigns Facebook- og YouTube-profil.

Starten gik 12. december fra den spanske ø La Gomera, hvor 34-årige Lasse Wulff Hansen sagde farvel til sin familie og satte sig i sin særlige robåd som en del af løbet »Talisker Whisky Atlantic Challenge«. I alt stævnede 36 både ud fra La Gomera, hvoraf fire var både med kun én roer ombord.

Lige nu ser det ud til, at Lasse Wulff Hansen kommer til at blive den første solobåd, der kommer i land på Antigua. Han har da også prøvet turen før.

»Det er tredje gang, han ror over Atlanten. Han gjorde det første gang i 2018 i en toerbåd sammen med Mads Vangsø. I 2019 gjorde han det i en firerbåd. Og nu ville han gerne sætte flueben ved den hårdeste udgave af løbet,« siger Sanni Wulff Hansen, der kan fortælle, at vejret i år ikke har været til roernes fordel, og at det derfor har været en ekstra hård tur.

Starten gik 12. december fra den spanske ø La Gomera, hvor han blandt andet tog afsked med sin kone og lille datter, der nu er 14 måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Hun befinder sig selv på Antigua, hvor hun venter på, at Lasse Wulff Hansen kommer i land. Parrets datter på 14 måneder, hans 15-årige bonusdatter, hans svigermor og nogle venner er også på Antigua.

Selvforsynende

Ude på båden er Lasse Wulff Hansen 100 procent selvforsynende.

»Alt, han skal bruge, er med på båden. Der er madrationer til 85 dage. Derudover er der barer og chokolade,« siger Sanni Wulff Hansen.

Lasse Wulff Hansen forbrænder dog 6.000-10.000 kalorier hver dag, og så meget kan han ikke nå at spise. Det er en af grundene til, at han taber sig så meget undervejs.

Robåden er konstrueret, så ikke kan synke. Og skulle den kæntre, vil den altid af sig selv vende rundt, så den kommer til at ligge rigtigt i vandet igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

»Han har også en watermaker med. Det er en solcelledrevet maskine, der laver saltvand om til ferskvand. Derudover har båden solceller, hvis han skal bruge strøm eller sende noget hjem via sin bgan (et satellitnetværk, der blandt andet giver adgang til internettet, red.),« siger hun.

Lasse Wulff Hansen har også regntøj, et ekstra sæt årer, rigelige mængder solcreme og vådservietter til nødtørftigt at rense sig selv, men ikke meget andet.

»Det er meget forskelligt, hvor meget en atlanterhavsroer har med. Men for Lasse har det handlet om at holde båden så let som muligt. I og med han taber sig og spiser det mad, han har med, så bliver båden lettere og lettere,« siger Sanni Wulff Hansen.

Lasse Wulff Hansen har de sidste 55 dage roet omtrent 18 timer i døgnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

I øvrigt bliver alt, hvad roerne har med ombord på båden fotograferet, inden de tager afsted. Når roerne er kommet i land på den anden side af Atlanten, bliver det tjekket, at intet er smidt overbord.

»Når han kommer ind, tager løbets officials alt op og tjekker, at der ikke mangler så meget som et tyggegummipapir. Hvis der gør, bliver han diskvalificeret,« siger Sanni Wulff Hansen.

De tre vigtige

Undervejs har Lasse Wulff Hansen kommunikeret med tre personer. Den ene er hans kone, som har sørget for kun at tale med ham om rare ting, så han ikke skulle bekymre sig i den søvnberøvede ensomhed ude på båden. Derudover har han talt med sin vejrstrateg, der har hjulpet med at udregne den bedste rute i forhold til vejrforholdene. Og endelig har han talt med sin mentaltræner, Stefan Vilner.

»Mentaltræneren er virkelig vigtig. For når man mentalt kommer ud af balance på sådan en tur, kan det virke helt overvældende. Det er et kæmpegame oppe i hovedet, som skal håndteres dygtigt,« forklarer Sanni Wulff Hansen.

På appen YB Races kan man følge, hvordan Lasse Wulff Hansen ligger i løbet »Talisker Whisky Atlantic Challenge«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Apropos game oppe i hovedet, så har Sanni Wulff Hansen selv lært noget af Lasse Wulff Hansens ture over Atlanterhavet. De foregår i øvrigt uden en følgebåd tæt på, der kan komme ham til undsætning, hvis noget skulle ske. Han har dog til enhver tid en sikkerhedsline på, så han altid sidder fast til båden. Ligesom båden er designet, så den ikke kan synke, og altid vil vende sig den rigtige vej, hvis den skulle kæntre.

»Jeg har lært noget værdifuldt om bekymring, selvom det ikke er mig, der ror over Atlanten. Og det er, at de fleste bekymringer ikke bliver til noget. Så jeg nøjes med at bekymre mig de dage, hvor der er uvejr, eller når han er mentalt ude af balance. Ellers ville det være for hårdt for mig at være i. Jeg ved jo også, at han har styr på sine ting,« siger Sanni Wulff Hansen.

Nu venter hun blot på, at Lasse Wulff Hansens med opbuddet af de sidste kræfter skal nå land. Derpå skal han fejres – og komme sig.

Lasse Wulff Hansen lander sammen med sin familie i Københavns Lufthavn 13. februar.