10 ting mødre lyver om

Selv om vi prøver at opdrage børnene til ikke at lyve, så har mange mødre tilsyneladende selv en temmelig lemfældig omgang med sandheden. Tjek her om det også gælder dig - eller din kone.

Foto: Foto: Simon Knudsen

Mødre lyver. Og her taler vi ikke om små, hvide løgne. Tværtimod drejer det sig om noget, der ligner livsløgne på vægtige områder som fødsler, alkoholforbrug og parforhold. Og børn.

Sådan ser verden i hvert fald ud ifølge TimesOnline-bloggen 'Alpha Mummy', hvor den moderlige skribent - med glimt i øjet - opremser 10 områder med løgne-potentiale for mange mødre.

De ti ting, mødre lyver om, er ifølge Times-bloggeren:

1. Smerten ved at føde

Vi kvinder nedtoner det fulde omfang af fødslens smerte, for hvordan kan man overhovedet forklare det?

I stedet for at udpensle minderne om, hvordan vi f.eks. kravlede rundt på alle fire og hylede som en hund mens vi fødte, mumler vi noget om at trække vejret rigtigt eller gispe sig igennem det....

2. Vores alkoholforbrug

Selvfølgelig elsker vi at bade de kære små og fortælle, hvor godt de dufter bagefter, når de skal puttes i seng.

Vi er lidt mere tilbageholdende med at indrømme, at det eneste, der faktisk holder os oppe gennem det opslidende aften-putte-ritual, er tanken om det første, magiske glas kølig hvidvin, som vi vil svælge i os det øjeblik, børnene lukker deres små øjne i (som regel alt for sent).

De færreste udmattede småbørnsmødre kan modstå fristelsen til at bruge alkohol som genvej til afslapning.

3. Hvor hårdt det er at gå på arbejde

Enhver mor kender spørgsmålet om, hvordan i alverden hun får tingene til at hænge sammen med både job og børn og det hele.

Men sandheden (som mænd har kendt og levet højt på i årtier) er, at det er lettere at gå på arbejde end at passe børn derhjemme.

Selvfølgelig kan det være krævende at gå på arbejde hver dag. Men du kommer trods alt sjældent ud for, at dine kolleger klynger sig fast til dit ben og skriger, fordi du gerne vil på toilettet eller have dig en kop kaffe.

4. At vi konkurrerer

Vi vil gerne have, at vores børn opnår resultater. SELVFØLGELIG skal de ikke presses af tårnhøje forventninger om tidlig sprogindlæring og store præstationer på sportsbanen - den slags er jo fuldstændig latterligt!

Men alligevel ... det føles på en måde rart, når ens eget barn er klogere, bedre eller hurtigere end sine kammerater.

Så stol aldrig på en mor, som prøver at bilde dig ind, at hun ikke er konkurrenceorienteret.

5. Hvor meget vi afskyr vores partnere

Selv om vi elsker vores børns fædre, så hader vi dem også af et godt hjerte en temmelig stor del af tiden.

Hvor mange af os har ikke fantaseret om partnerens død, mens vi stod og skurede det lokum, han aldrig nogensinde har gjort rent?

De færreste af os erindrer nemlig at have hørt om den del af vielsesritualet, der handler om, at vi forpligter os til at huske hver evig eneste aftale i familiens kalender fra fødselsdage til skolearrangementer.

Og endnu mindre dét med, at vi skal sørge for madpakker, sy navneskilte i børnetøjet og kreere fastelavnskostymer til langt ud på natten. Og når vi er lige ved at kollapse, så dukker han op med det der lystne blik i øjnene .....

6. Hvor meget vi afskyr vores børn

Vi elsker vores børn, ja, vi har jo opgivet både vores ungdom og gode udseende for deres skyld.

Men det betyder ikke, at vi ikke fra tid til anden betragter dem som de små krævende bæster, de jo er.

Ikke mindst når vi lige er kommet ind ad døren og bliver tvunget til at være begejstret 'publikum' til fem akter af et forvirrende og larmende 'teaterstykke' - komplet med sceneskifte, omklædning og det hele.


7. Vores barnløse kolleger

Det er helt ok at hade kolleger uden børn, for de hader jo os mindst lige så meget.

De kan jo se, at vi har gode undskyldninger for at komme for sent om morgenen, for at tage tidligt fri, for forlængede ferier og for hver eneste sygedag. De har ingen forståelse for, at arbejdet stadig er der, når vi kommer tilbage igen.

Men selv om de børnefri kolleger ganske rigtigt møder tidligt og går sent, så er chefen sjældent klar over, at de bruger størstedelen af tiden på at surfe på nettet efter afbuds-skirejser eller romantiske weekends for to i Barcelona. 

8. Tid foran skærmen

Vi kender alle de skadelige konsekvenser af, at børn bruger for lang tid foran computer og TV, og de fleste af os vil fastholde, at vores børn max. tilbringer en time om dagen på den måde.

Men det er også en stor, fed løgn - mange børn har allerede brugt to timer foran tv'et om morgenen, før deres forældre overhovedet kommer til bevidsthed.

Lad os se det i øjnene: Hvis dit barn insisterer på at vågne kl. fem om morgenen, hvad pokker skal du så gøre? Lave kartoffeltryk??

9. Mængden af junkfood

Ja, vi putter økologiske grønsagsstave ned i madkassen for at imponere børnenes lærere.

Ja, vi putter lystigt frugtsmoothies, små rosinæsker osv osv ned i kurven i supermarkedet.

Derfor er vi også temmelig mystificerede over, at sukrede morgenmadsprodukter, ketchup og junkfood gik hen og blev så vigtig en del af børnenes kost.

10. Vores venners børn

Noget af det mest rystende ved at blive mor er, at ens moderlige omsorgsgen tilsyneladende ikke retter sig mod vennernes afkom.

Faktisk synes du ofte, at andre menneskers børn er endnu mere irriterende end dine egne, og det kan være vanskeligt at finde en grimasse, der kan passe, når du er i selskab med andre folks skrækkelige børn.

Hvordan kan man f.eks. opfordre til at 'dele med lille Oscar', når samme Oscar netop har spyttet din datter i ansigtet og revet hovedet af hendes yndlingsdukke?