Annonce
Annonce

WHINN kaster lys over den sundhedsteknologiske fremtid

Efteråret byder på en række sundhedsteknologiske europæiske events, hvor udstillinger kombineres med konferencer og networking. En af disse er WHINN (Week of Health and INNovation), der finder sted i Odense Kongrescenter i ugen fra den 4. - 7. oktober.

Læs mere
Fold sammen

Der forventes op mod 1300 deltagere fra både ind- og udland til WHINN, der henvender sig til sundhedsfaglige, forskere og erhvervsfolk indenfor det offentlige og det private område. Udover udstillingen, hvor de nyeste produkter og løsninger kan opleves, har deltagerne mulighed for at deltage i matchmaking, diverse networking arrangementer og ikke mindst en række forskellige konferencer om fagrelevante emner indenfor det sundhedsteknologiske område. Der er således rig mulighed for at fordybe sig i sit eget fagrelevante område, ligesom WHINN lægger vægt på at skabe rammer for udveksling og inspiration på tværs af konferencerne.

WHINN er arrangeret af Odense Kommune og Region Syddanmark og blev med stor succes første gang lanceret sidste år. At WHINN finder sted i netop Odense er ikke tilfældigt. Der er mere end 70 velfærdsteknologiske virksomheder i Region Syddanmark, på universitetet kobles ingeniøruddannelserne med det fokus på brugere og sundhedssektoren, som er relevant i arbejdet med sundhedsteknologi, og i løbet af de seneste år er der åbnet flere start-up miljøer for teknologitunge virksomheder i Odense.

”Her er et rigtig godt innovationsmiljø i Odense. Der er et frugtbart samarbejde mellem erhvervsliv, forskningsinstitutioner og de offentlige institutioner indenfor sundhedssektoren. Her har man forståelse for, at man sammen og på én gang fremmer det sundhedsteknologiske område og muligheden for at lave forretning,” fortæller Anne Mette Bang, WHINNs konstituerede projektchef.
Hun tilføjer, at Odense også tæller en række større teknologiske virksomheder eksempelvis EWII Telecare og Universal Robots, der driver udviklingen og er med til at trække talent og venturekapital til byen.

En af de internationale virksomheder, der har valgt at slå sig ned i Odense er tysk/amerikanske Corporate Health, som sidste år åbnede sit internationale hovedkvarter her.
”I Odense blev vi hurtigt introduceret til de væsentligste aktører, for eksempel på Odense Universitetshospital og indenfor sundhedsdata. Kulturen her er langt mere åben overfor innovative løsninger, end vi har oplevet andre steder,” fortæller stifteren bag Corporate Health, Dr. Cornelius Glismann.

Blandt konferencerne på WHINN er “Data & Genomics: Realising the Nordic “Data Goldmine”, hvor man kan blive klogere på den seneste udforskning og udvikling indenfor data i forbindelse med human genom – menneskets arvemasse. Det handler bl.a. om, hvorledes man ved hjælp af data fra genomet, i højere grad kan personalisere, præcisere og skræddersy medicinbehandling til den enkelte patient og hvilke muligheder vi har for at benytte data i dag og i fremtiden.

Aldring er på programmet på ”Welfare Technology and Agile Ageing” konferencen, som EU Kommissionen og Utrecht Universitetet står bag. Konferencen, der er tilrettelagt som en workshop, vil medvirke til at skabe en platform, der kan kickstarte et nyt marked for intelligente alders-venlige boliger, nye innovative produkter, service og ideer som fremtidens smarte naboskab.
Forskning og udvikling af nye løsninger indenfor hygiejne er et andet stort emne på WHINN. For eksempel har innovative hospitalskonstruktioner og teknologiudvikling bidraget til helt nye muligheder for infektionskontrol, men også muligheder, der rummer nye udfordringer. For hvordan sikrer man eksempelvis både effektiv infektionskontrol samtidig med, at man implementerer ny teknologi såsom kirurgiske robotter.

Derudover vil der være fokus på telemedicin og fremtidens potentiale indenfor design og teknologi målrettet handicappede. Udover konferencer og udstilling omfatter WHINN en række sideevents, der foregår på omkringliggende institutioner, der modtager interesserede delegationer, som kan se hvordan løsningerne fungerer i deres rette miljø.

Blandt efterårets øvrige events indenfor sundhed er EHiN-Future Health, der løber af stablen i Oslo den 15.-16. november. Eventen arrangeres af IKT Norge og Norwegian Centre for E-Health Research i samarbejde med det norske sundhedsministerium. Senere den 21.-22. november bliver Barcelona ramme om eventen HIMSS Europe World of Health IT (WoHIT) med fokus på sundhedsdata.