Ung iværksætter: Rejselysten kickstartede karrieren

Rejsen ud i verden byder for nogle på andet og mere end afslapning og kulturelle oplevelser; den kan også blive starten på iværksætterdrømmen. Nicolaj Hovmand Nielsen og Nanna Ulsøe har hver især formået at rejse verden tynd og bruge rejseerfaringerne til at skabe deres egen karriere.

En rejse ud i verden kan give os meget som mennesker. En ny forståelse af os selv eller en bedre forståelse af verden. For Nicolaj Hovmand Nielsen blev det fundamentet for karrieren. Foto: Nicolaj Hovmand Nielsen Fold sammen
Læs mere

Hvad gør man, når det efter endt uddannelse går op for en, at man skyndte sig så meget med at gå den lige vej igennem uddannelsessystemet, at man slet ikke nåede at rejse ud og opleve verden? Og hvad gør man, når man samtidig opdager, at man har en iværksætter gemt i maven?

Nicolaj Hovmand Nielsen besluttede sig for at rejse til Asien og starte et firma, som samtidig kunne sponsorere eventyret.

»Jeg havde aldrig rigtigt rejst så meget. Jeg var en af dem, som var gået direkte fra handelsskolen til handelshøjskolen, og direkte fra bachelor til kandidaten uden at have været ude at rejse,« fortæller 28-årige Nicolaj Hovmand Nielsen.

Gør drømmen til virkelighed
Men iværksætterdrømmene havde han gået med siden 7. klasse, og da uddannelsen endelig var i hus, tog han en dag beslutningen om at kombinere den spirende rejselyst og drømmen at starte som iværksætter.

»Jeg ville rejse i minimum et år og opleve alt det, som jeg var gået glip af, og så ville jeg starte en virksomhed imens, som kunne finansiere min rejse. På den måde kunne jeg også have noget at lave, så det ikke bare blev at rejse for at rejse. Jeg havde lyst til at opleve verden, men også til at skabe noget imens,« fortæller Nicolaj Hovmand Nielsen.

Den bedste læring kommer gennem oplevelser. Nanna Ulsøe fik smag for livet som iværksætter på sine rejser. Foto: Nanna Ulsøe Fold sammen
Læs mere

 

Han er dog langt fra den eneste, der har udlevet både sin rejselyst og iværksættertrang. Nanna Ulsøe står bag virksomheden Canvas Planner, som udvikler webbaseret software til projektstyring. Inden hun sprang ud som selvstændig, havde arbejde og uddannelsen som Kaospilot taget hende verden rundt - blandt andet til Kina og USA.

»Udlandsophold har givet mig rigtig meget perspektiv på livet, fordi jeg har lært noget andet end det, man kan lære i skolen. Og den praktiske erfaring kombineret med det at møde andre kulturer har gjort mig åben overfor både mennesker og nye ideer,« siger Nanna Ulsøe.

Sats på egne evner
Nicolaj Hovmand Nielsen havde et godt snit på omkring 10 med sig fra studiet, men han var klar over, at han nok ikke skilte sig frygteligt meget ud blandt nyuddannede inden for marketing. Mange havde et højt snit og var, ligesom han selv, ambitiøse indenfor deres fag.

»Hvis man vil gå den vej, så skal man virkelig være toppen af poppen. Så er det ikke nok at være i top 100, så skal du være i top 10. Jeg havde et fint gennemsnit på omkring 10 på studiet, men jeg vidste, at det på ingen måde var nok til at blive headhuntet.«

Efter halvandet års eventyr med egen marketingsvirksomhed i Asien, trak Danmark igen i ham. Og da han kom hjem mærkede han hurtigt, at hans CV i den grad havde nydt godt af rejsefeberen. Efter halvandet års udlandseventyr sad han igen i en flyvemaskine på vej hjem til Danmark.

Vil du også være med til at forandre verden?
Klik her og deltag i konkurrencen om en unik rejsemulighed

»Jeg vidste, at rejsen havde en udløbsdato, og da jeg kom hjem igen, overvejede jeg, om jeg skulle fortsætte som selvstændig eller finde et job. Ret hurtigt blev jeg dog kontaktet af en række af de store virksomheder, som var interesserede i at ansætte mig,« slutter Nicolaj Hovmand Nielsen, som nu arbejder i marketing-virksomheden Quisma.

For 31-årige Nanna Ulsøe gav fraværet af sikkerhedsnettet fra det danske velfærdssamfund erfaringer, som hun stadig trækker på i sit daglige arbejde.

»Man er nødt til at være sin egen lykkes smed. Det motiverer mig, når jeg selv får tingene til at ske, og der er jo ikke noget sikkerhedsnet på samme måde som herhjemme. Man er nødt til selv at sikre, at man har et livsgrundlag, så man kan ikke læne sig tilbage og vente på, der sker noget,« siger hun.

I dag ville hun, ligesom Nicolaj Hovmand Nielsen, ikke have været foruden sin tid i udlandet.

»Jeg tror, at det er sundt at komme ud og se, at der er andre måder at leve på. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, men det giver en større forståelse for andre kulturer, som man tager med videre,« slutter Nanna Ulsøe.

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.