Annonce
Annonce

Uhørt grad af forberedelse ledte til prisen for bedste ERP-projekt

ERP-prisen gik i 2015 til et usædvanligt smidigt samarbejde mellem Alectia og Deltek.

ERP-prisen for bedste implementering af et forretningssystem gik i 2015 til ingeniørvirksomheden Alectia og ERP-leverandøren Deltek. Det skyldtes blandt andet, at mange af medarbejderne blev involveret tidligt i projektet.
Læs mere
Fold sammen

Så ofte hører man, at forberedelse er nøglen til et succesfuldt ERP-projekt, at det er blevet lidt af en kliché.

Ikke desto mindre viser samarbejdet mellem ingeniørvirksomheden Alectia og ERP-leverandøren Deltek, at der faktisk er noget om snakken.

Alectia stod i sommeren 2014 over for at skulle udskifte virksomhedens aldrende SAP-løsning, da valget faldt på Delteks projektbaserede forretningssystem Maconomy med tilhørende ressourcestyringsløsning People Planner.

Med over 700 medarbejdere i firmaet, der skulle bruge systemet, var der lagt op til den helt store udskiftning. Den slags som man af og til kan læse hårrejsende historier i medierne om, hvordan de går galt.

Men under et år senere gik det nye system i luften uden forsinkelser og blev hurtigt taget i brug af Alectias medarbejdere. Den modstand, som der ellers kan være mod nye it-systemer på arbejdspladsen, var stort set ikke-eksisterende.

Det var lykkedes for Deltek og Alectia at finde opskriften på, hvordan man succesfuldt implementerer et nyt forretningssystem. De to virksomheder blev derfor kåret som vindere af ERP-prisen under konferencen Forretningssystemer i 2015.

ERP-leverandør blev mødt med væld af krav
Der ventede Deltek noget af en overraskelse, da virksomheden i starten modtog Alectias liste over krav til det nye system.

ERP-leverandørens projektleder fik stukket en liste i hånden med i alt 925 spørgsmål med tilhørende krav, som forretningssystemet skulle overholde. Et krav kunne eksempelvis lyde på, at det skulle være muligt at lave en betalingsplan i rater på et projekt. Til sammen lagde spørgsmålene op til et omfattende forarbejde.

»Alectia havde forberedt sig rigtig godt. 925 krav til en løsning er ret mange, men det fik vi glæde af senere i forløbet,« siger salgsdirektør hos Deltek, Michael Toft.

Sammen med en styregruppe fra Alectia og 50 af virksomhedens medarbejdere, lykkedes det Deltek at implementere et system, som hurtigt kunne tages i brug. Medarbejderne vidste nemlig allerede, hvordan det skulle bruges, fordi de havde været involveret tidligt i processen.

»Det betød, at vi hurtigt kunne få svar på vores spørgsmål fra medarbejderne, der brugte systemet i det daglige,« siger Michael Toft.

Projektbaserede ERP-systemer erstatter mastodonterne
På trods af Alectias mange krav til ERP-systemet, kunne Deltek alligevel dække behovene med en 87 pct. standard-løsning. Og det, som systemet ikke dækkede, var hovedsageligt krav til lønsystem, som blev dækket af en tredjepart. Sådan var det langt fra tilfældet før.

Alectia led tidligere under et andet udredt ERP-system, som er bedst til at understøtte virksomheder, der handler med fysiske varer. Men som projektbaseret virksomhed, endte Alectia med at lave en masse tilpasninger, Excel-ark og ekstra systemer for at klare den daglige drift.

På sigt er dette en meget dyr og besværlig løsning, når ERP-systemet skal opdateres.

»Man kan principielt risikere at lave tilpasningerne forfra ved en opdatering,« siger Michael Toft.

Ved at vælge en projektbaseret ERP-løsning målrettet fx ingeniørvirksomheder, kunne Alectia således få klaret de fleste af behovene uden de store tilpasninger.

»Projektet har været rigtig godt, fordi Alectia havde en klar strategi for, at de ville gå så langt som muligt for at få et standard-system,« siger Michael Toft.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her