Tør du sætte farve på dit liv?

De er genkendelige og de passer til alt, men mens det er et tilfredsstillende valg at male hvidt, er det måske ikke de hvide vægge, der får dig helt op at ringe. Flügger råder danskerne til at træde et lille skridt ud af ’comfort zonen’, når det kommer til farvespillet i hjemmet.

Læs mere
Fold sammen

Vi er danskere, og vi har god stil, men vi er måske ikke det mest farverige folk i verden. Heller ikke når det kommer til indretningen og farverne på væggene. Vi kan alle forholde os til den hvide farve, der pryder langt de fleste danske vægge, men selv om den er nem og sikker, så er det ikke nødvendigvis den hvide farve, der gavner dit hjem på bedste vis.
”En farve på væggen kan samle og fremhæve indretningen, og den understreger de personligheder, der bor her” siger Anne Christensen, farvearkitekt hos Flügger.

Giv slip
Som det første skal du turde at give slip på den hvide farve, og det i sig selv kan være ligeså svært som at kvitte en usund vane, men vil du skabe forandringer i dit hjem, er det det, der skal til.
”Søg inspiration steder, du kan relatere dig til, så du får en følelse af, at det også kan lykkes for dig, men husk at bruge referencer, der ligger tæt på din boligs virkelighed, for det nytter ikke at sammenligne dit hjem med en herskabslejlighed med stuk, hvis du selv bor i et parcelhus fra 60’erne. Find inspiration i det sammenlignelige,” siger Anne Christensen.

Gentænk yndlingsfarven
Når du er klar til at tage springet, skal du finde ud af hvilken farve, der fungerer i dit hjem, og her handler det om at slå koldt vand i blodet. For selv om yndlingsfarven er lilla, og selv om du endelig har sat dig for at turde, så er det ikke nødvendigvis yndlingsfarven, der får det bedste frem i dine møbler, malerier, tæpper og accessories.
”Hvis yndlingsfarven ikke har noget tilfælles med interiøret, er der selvsagt lagt op til et dårligt match. Vælg en farve med respekt for dine møbler og din personlighed – en farve der bringer ro frem for uro i hjemmet,” siger Anne Christensen.

Når du skal træffe dit farvevalg, har du faktisk mulighed for at få personlige råd. Du skal blot tage et billede af dit hjem med ned i din lokale Flügger farver, hvor I gennemgår projektet. Her får du sparring omkring farvevalg og du får gode råd til, hvad der fungerer for dig – en oplagt chance for at sparre med nogen, der har forstand på, hvordan farverne virker.
”Hos Flügger får du alle de tekniske råd omkring glans, rengøring af væggen, hvilken overflade der passer til dit projekt og meget andet, som du måske ikke selv ville have tænkt over, men faktisk er disse parametre en meget væsentlig del af det endelige udtryk og resultat. Det er ikke så kompliceret at vælge en ny farve og med de rette personlige råd, så kan det gå hen og blive et rigtigt sjovt projekt,” siger Anne Christensen.

Se lyset
Den sidste ting, du bør gøre, inden du giver hjemmet en flot forvandling, er at teste farven.
”Farver opfører sig altid anderledes, når de kommer op i store formater, og du vil altid opleve en forskel fra den lille farvebrik på farvekortet, når du maler din farve op på væggen. Derfor råder vi altid til at tage en farveprøve med hjem og få malet den op derhjemme. På den måde undgår du overraskelser, og du ser hvordan farven fungerer i de forskellige lyspåvirkninger døgnet byder på,” afslutter Anne Christensen.

Fold sammen
Læs mere

Mere farve på hjemmet
Du kan sætte kulør på hjemmet på mange måder. Tør du gå hele vejen, så mal vinduer, døre og karme i samme farve som væggen, hvilket giver et roligt monokromt udtryk, hvor rummet nærmest lukker sig om dig på en rar måde.

Tip!
Husk at mørke farver giver mere personlighed, nærvær og smæk på oplevelsen, hvorimod en lysere tone giver et mere mildt og diskret udtryk.

Læs mere på www.flugger.dk

 

Farve: Seacliff

Fold sammen
Læs mere

Farve: Starling

Fold sammen
Læs mere