Annonce
Annonce

Tag styringen i dit liv

Topbillede
Camilla Frank er Founder af Konference-, Møde- og Eventbureau’et CF1701 og opfordrer flere kvinder til at blive iværksættere. PR foto: Camilla Frank Fold sammen
Læs mere

Det er ikke kun i toppen af dansk erhvervsliv, at kvinderne er underrepræsenterede. Det er de også som iværksættere. Det er synd, for kvinder kan sagtens, mener en af de kvinder, der har skabt sin egen forretning. Bonussen er kontrol over eget liv.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her

Af Katrine Krebs

Kvinderne udgør under 30 procent af de kvindelige iværksættere, viser Erhvervsstyrelsen statistisk for de sidste 15 år. Der er mange meninger, om hvorfor det forholder sig sådan. Vi har spurgt Camilla Frank, der driver sin egen Konference-, Møde-& Eventbureau CF1701.

”Som selvstændig styrer du selv dit liv – både arbejdslivet og privatlivet – på godt og ondt. Det er en frihed at kunne planlægge selv og forfølge egne idéer, men det kan være tungt at stå med hele ansvaret selv,” lægger CEO og MICE ekspert Camilla Frank ud.

Slip frygten og find modet
”Så snart der er børn inde i billedet, bliver vi kvinder som løvinder. Det er vigtigt at beskytte og sikre basen. Frygten for enten at miste den eller ”bare” sætte den på spil, tror jeg, afholder mange fra at tage skridtet til at blive selvstændige”.

En fyrring med efterfølgende jobsøgningsfrustration skabte pludselig en idé, der blev grundlaget for at starte op selv.

”Jeg troede så meget på idéen og mig selv, at al frygt blev tilsidesat og modet fundet frem,” husker Camilla Frank.

Camilla Frank, Founder af Konference-, Møde- & Eventbureau’et CF1701

»Kvinderne kan sagtens. Vi kan meget mere, end vi ofte tror. Og det bedste ved at være selvstændig er følelsen af, at styre sit eget liv og lykkes med det.«


Dengang var hun i slutningen af 30’erne. I dag har CF1701 eksisteret i otte år.

”Der er kun én til at betale regningerne, og det er mig. Det har helt klart krævet mod, og jeg driver derfor også min forretning sikkert, for eksempel ved at hyre fra projekt til projekt frem for at have flere fastansatte,” forklarer Camilla Frank.

Det er ikke kun mod til ejerskabet, kvinderne skal finde frem, ifølge den kvindelige iværksætter. Det er også modet til at skille sig ud.
”Vi kvinder finder os ofte tilpas i en ”flok”, hvor vi snakker og snakker. Den sociale accept gør os trygge og giver os ydre anderkendelse,” mener Camilla Frank og opfordrer til at slippe det behov:

”Vi skal være bedre til at anerkender os selv og til at stå selv. Du behøver ikke at ”råbe op” eller synlig non-stop og overalt for at blive set eller hørt.  Tag dig selv seriøst og vær lidt mere grounded, hvis du forventer, at andre skal lytte og tage dig seriøst”.

Sult skaber succes
Måske er der håb for fremtiden, for flere iværksætterene starter i dag op, allerede før de er fyldt 25, viser Erhvervsstyrelsens seneste tal.

”I takt med at det bliver mere attraktivt at være iværksættere generelt, bliver det forhåbentlig også for kvinderne. Med fare for at fornærme mændene tror jeg, at kvinderne generelt besidder en større følelsesmæssig intelligens, og at der i titagende omfang er brug for netop dén,” siger Camilla Frank.

Om det er den følelsesmæssig intelligens eller andre egenskaber, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at feminine egenskaber er i høj kurs hos de store virksomheder. Det illustrerer flere af tillæggets artikler. For Camilla Frank er også andre forhold afgørende for succes. Et af dem er sult.

”Generationer før os har bygget et stærkt samfund op. Det har generelt gjort os lidt magelige. Jeg ser en helt anden stræbsomhed og sult, når jeg hyrer personale fra blandt andet Lithauen. De tager intet for givet. De har flid og kæmper for hver opgave”.

Camilla Frank savner generelt kampgejst hos danskerne. Og især hos kvinderne.
”Kvinderne kan sagtens. Vi kan meget mere, end vi ofte tror. Og det bedste ved at være selvstændig er følelsen af at styre sit eget liv og lykkes med det. Du behøver ikke at gå på kompromis eller være bange for næste prikkerunde. Det er DIG, der sidder for enden af bordet”.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her