Annonce
Annonce

Stort potentiale for salgsfinansiering

Salgsfinansiering giver god mening både for banker, virksomhederne og for kunderne. De banker der har en overkapacitet af likviditet, får mulighed for at få pengene ud og arbejde ved at omsætte det til forbrug hos kunderne. Foto: Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Salgsfinansiering vil blive en almindelig betalingsform, og takket være NemID er det langt lettere at få finansiering når den behøves.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her

Af Lars Bennetzen

Der er meget tale om salgsfinansiering i disse år, men rent faktisk er det langt fra noget nyt. De såkaldte POS, Point of Sale, lån havde en nærmest eksplosiv vækst frem mod finanskrisen.

Finanskrisen var så også det der stort set lukkede ned for salgsfinansiering, men de sidste par år er den vendt tilbage, og i dag er salgsfinansiering blevet helt almindelig i en lang række butikker, lige fra optikeren til byggemarkedet.


PR-foto: Mads Thimmer, CEO & Co-Founder af Innovation Lab

”Det er den nuværende højkonjunktur der giver en øget tilgængelighed for at få finansieret selv større køb som impulskøb. Der er klart en kraftig stigning her, og det tror jeg at vi kommer til at se meget mere af,” mener Mads Thimmer, CEO & Co-Founder af Innovation Lab.

Høj sikkerhed
Nordisk Deputy CEO hos Ekspres Bank, Annika Olsson, er enig i vurderingen. Hun ser et stort potentiale for salgsfinansiering, ikke mindst på grund af den øgede sikkerhed.

”Der er et stort potentiale her. Jeg er sikker på at salgsfinansiering bliver en mere almindelig betalingsform. Se bare på Sverige – her er der en langt større andel der går på finansiering, og det er fordi man ser det som en betalingsmulighed, hvor man selv vælger hvordan man vil betale,” siger Annika Olsson.

Mads Thimmer, CEO & Co-Founder af Innovation Lab

»Jeg kan godt se det attraktive i salgsfinansiering. Virksomhederne sikrer kunderne en god oplevelse, og de beholder dem i butikken.«


Salgsfinansiering giver da også god mening både for banker, virksomhederne og for kunderne. De banker der har en overkapacitet af likviditet, får mulighed for at få pengene ud og arbejde ved at omsætte det til forbrug hos kunderne. Kunderne får mulighed for at købe bedre og dyrere produkter uden at blive fanget i en rentefælde, som tilfældet ofte var før finanskrisen, og virksomhederne får et markant mersalg.

”Jeg kan godt se det attraktive i salgsfinansiering. Virksomhederne sikrer kunderne en god oplevelse, og de beholder dem i butikken,” siger Mads Thimmer.

NemID giver sikkerhed
Den gode oplevelse starter allerede før kunderne får lånet. Fordi salgsfinansiering i dag foregår ved brug af NemID, og det nedbringer muligheden for snyd og gør det lettere for kunderne at ansøge om finansiering.

”Der har traditionelt været mange der snyder med kørekort og forkerte oplysninger. Men med NemID-verifikation burde det ikke længere være muligt, siger Annika Olsson og fortsætter:

”Med en NemID løsning har vi mulighed for at tjekke e-skat, uden at du som ansøger skal indsende dine lønsedler. Det er en løsning, der er til fordel for ansøgeren på flere måder. Dels slipper du for besværet med dokument udveksling, og dels får vi et bedre indblik i dine økonomiske forhold. Derved kan vi som bank sikre, at du kun får et lån, som du er i stand til at betale tilbage.”

Hertil er Mads Thimmer enig. Han ser hvordan de nye finansieringsmetoder har klemt det han kalder for de lyssky SMS-lån ud, til fordel for lånetyper, hvor der bliver kontrolleret om folk kan bære lånet.

”Der er så store datamængder at det er meget lettere at tjekke folks betalingsevne. Men man må ikke glemme at der altid er mulighed for at det kan gå galt,” pointerer Mads Thimmer.

Han ser faren ligge i, at folk får finansieret deres salg mange steder, og glemmer at se på hvor meget de samlet skal betale om måneden.

”Det er et evigt problem, og selvom de nye salgsfinansieringsmetoder er langt mere sikre, så vil der altid være folk der ikke kan håndtere det,” pointerer Mads Thimmer.

Der er dog ingen tvivl om, at NemID gør det både lettere og mere sikkert at få finansieret et køb.

Løbende kredit
”Det er let og hurtigt at få finansieret via NemID, og det gavner klart økonomien at der kommer gange i nogle hjul, og vækstfaktoren er vigtig for samfundet, så længe vi ikke får inflation,” forklarer Mads Thimmer.

Samtidig skaber det også en ikke undseelig loyalitet fra kunderne mod detailvirksomheden. Ifølge Annika Olsson vender folk nemlig oftere tilbage til virksomheder de allerede har etableret en betalingsmåde hos.

”Der er ingen tvivl om at det øger kundeloyaliteten. Du har jo en kredit du altid kan købe på, så længe du betaler dine månedlige afdrag,” forklarer Annika Olsson.

”Samtidig ser vi også nye kunde/virksomhedsforhold dukke op. F.eks. er der flere optikere der har etableret abonnementsordninger. Kunderne kan løbende udskifte deres briller og optikeren har en anledning til løbende at henvende sig til kunden. Det er en smart måde at skaffe nye kunder på,” siger Mads Thimmer.

Han slutter af med at rose de nye former for salgsfinansiering.

”Før var problemet primært at folk lånte for mange penge, eller ikke vidste hvad ÅOP er. De undervurderede effekten af renters rente. Men når der ingen, eller næsten ingen, rente og gebyr er, så behøver man ikke være helt så forsigtig. Det er let at se, hvad man skal betale,” slutter Mads Thimmer.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her