Annonce
Annonce

Stærke fagligheder – med personlighed

Læs mere
Fold sammen

Lad være med at investere for meget energi i de små detaljer. Kom videre - og stol på, at dét du gør, er godt nok. For dét er det! Sådan lyder rådet fra to af de kvindelige ledere hos Visma Services Danmark A/S.

I flere af Vismas rådgivningsafdelinger sidder der stærke kvinder i førersædet. To af dem er Pia Traunberg Schnell og Tabita Lotte Rachlitz, der rådgiver alt fra håndværksmestre til topchefer om personalejura, skatteret, regnskab og selskabsstruktur - samtidig med, at de varetager den daglige ledelse i nogle af virksomhedens vigtigste rådgivningsafdelinger. Det kræver sin kvinde - med både en stærk personlighed og en stærk faglighed.

Fagligheden som bærende element
Pia Traunberg Schnell leder afdelingen Legal Services, og kommer fra en baggrund som advokat i flere større rådgivningsvirksomheder. Hun betegnes som en utraditionel og udadvendt jurist, som kalder en spade for en spade og møder kunderne i øjenhøjde.

”Jo, jeg kan skam sagtens stille mig op på en ølkasse i værkstedshallen og forklare reglerne omkring ansættelser, fyringer, udstationeringsaftaler, barsel og indkomstskat, så alle forstår det. Jeg bruger ikke tid på at skrive lange redegørelser i lovsprog, som ingen forstår. Jeg vil hellere ud i virksomhederne, se folk i øjnene og hjælpe dem med deres konkrete udfordringer,” bekræfter hun.

Pias stærke faglighed, kombineret med gode formidlingsevner og en solid portion humor, er nogle af de egenskaber hun giver som årsag til hendes resultater - både som rådgiver og leder.

Pointen omkring fagligheden kan hendes kollega Tabita Lotte Rachlitz nikke genkendende til. Hun kommer fra en baggrund som statsautoriseret revisor og blev i sin tid håndplukket af Visma Services Danmark A/S til at lede afdelingen for regnskabsmæssig rådgivning. Visma ville gerne have en stærk profil i front for afdelingen, og det har Tabita – især på det faglige plan. Blandt kolleger og kunder er hun anerkendt som en af de førende eksperter på sit felt.

”Jeg har en lang faglig uddannelse bag mig og sørger for kontinuerligt at efteruddanne mig. Kunderne forventer det højeste vidensniveau fra deres rådgivere og klare svar på deres spørgsmål, så de kan træffe beslutninger og komme videre,” fortæller hun.

Dobbeltrolle kræver en stærk personlighed
Skal man fungere både som ekstern rådgiver og sparringpartner for kunder samt som leder for et internt medarbejderteam er det vigtigt at have sig selv med i begge opgaver. Derfor er både Tabita Lotte Rachlitz og Pia Traunberg Schnell enige om, at det er afgørende at have en stærk personlighed for at træde ind i den dobbeltrolle, som deres stillinger kræver.

”I modsætning til den typiske kliché om den følsomme og empatiske kvindelige leder er min ledelsesstil nok noget anderledes. Jeg er givetvis farvet af min revisorbaggrund, hvor jeg er trænet i at bevare overblikket og dække både min og teamets ryg ind i enhver situation. Det er vigtigt for mig at kunne give dem tryghed i hverdagen, så de kan fokusere 100% på at rådgive kunderne,” fortæller Tabita Lotte Rachlitz.

Hendes kollega Pia Traunberg Schnell har et stort fokus på nærvær. Hun er i fritiden havemenneske og chili-entusiast. Det afspejler sig også på kontoret, hvor hun fylder kollegaernes vindueskarme med spirende chili-planter. Den samme type fokus, dedikation og nærvær, som hun lægger i sine fritidsinteresser afspejler sig i hendes professionelle liv.

”Både ledelse, rådgivning og havearbejde handler om at være nærværende lige dér, hvor man er i øjeblikket. At fokusere al sin opmærksomhed på dét, som er i centrum lige nu. Kun på den måde, kan man yde sit bedste. Derfor ved mine medarbejdere også, at jeg altid har tid til at drøfte en sag eller vende en udfordring, uden at jeg samtidig sidder og fokuserer på de blinkende deadlines. At gøre to ting halvt fører sjældent til et fuldendt resultat,” fortæller Pia Traunberg Schnell.

Selvtillid er nøglen til succes
Da samtalen falder på kvinder i ledelsespositioner, fortæller Tabita, at hun i sine yngre år ofte blev forvekslet med en af de mandlige lederes sekretærer. Det sker dog ikke længere – både fordi branchen har  ændret sig, men så sandelig også fordi hun selv har. Bl.a. har hun fundet en selvtillid i sin faglighed, som hun ser som nøglen til en succesfuld karriere.

”Kunne jeg give mit yngre jeg et godt råd med på vejen, ville det være at lade være med investere for meget energi i små detaljer. Kom videre, og stol på, at dét du gør, er godt nok. For dét er det,” fastslår Tabita Lotte Rachlitz.

Fakta
Visma Services Danmark A/S er en af landets førende virksomheder inden for outsourcing af HR-, løn- og økonomifunktion samt inkasso. Selskabet, der er en del af den nordiske Visma-koncern, er i vækst og har i dag flere end 240 medarbejdere fordelt på kontorer i Herlev, Odense, Kolding og Aarhus. Blandt ydelserne er rådgivning inden for juridisk HR og regnskab. I rådgivningsafdelingerne bliver virksomheder assisteret med hverdagens juridiske udfordringer inden for ansættelsesret, skatteret og selskabsret, ligesom der rådgives inden for områderne moms, selskabsstiftelse og virksomhedsændringer.

Læs mere på: visma.dk/radgivning